Crypto-Prijzen.nl

Expert: VAE waakhonden maken de weg vrij voor adoptie van crypto en blockchain

Expert: VAE waakhonden maken de weg vrij voor adoptie van crypto en blockchain

Kokila Alagh, de oprichter en CEO van Karm Legal Consultants, zegt dat de financiële toezichthouders in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain technologie proberen te bevorderen.

Hij deelde zijn mening over de regelgeving in de VAE tijdens een interview eerder vandaag, waarbij hij opmerkte dat de waakhonden van het land een aanpak kiezen die kansen creëert.

Op dit moment is de crypto regelgeving verdeeld tussen het vasteland en de vrije zones, die belasting- en regelgevende regimes hebben versoepeld. De Securities and Commodities Authority (SCA) reguleert crypto op het vasteland.

Vrije zones zijn onder meer het Dubai International Financial Centre (DIFC), dat onder de regelgevende bevoegdheid valt van de Dubai Financial Services Authority (DFSA), Abu Dhabi Global Markets (ADGM), dat wordt gereguleerd door de Financial Services Regulatory Authority (FSRA), en het Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), dat onder de regelgeving van de SCA valt.

In het interview wees Alagh erop dat SCA zekerheid en kansen heeft geboden, functies die cruciaal zijn om ervoor te zorgen dat de crypto en blockchain sectoren gedijen. Volgens hem maakt deze benadering van SCA een vooruitstrevende toezichthouder in vergelijking met andere wereldwijde waakhonden, omdat het de groeiende, ontluikende activaklasse niet heeft genegeerd.

Alagh merkte verder op dat SCA frameworks ontwikkelt die de voorkeur geven aan snelgroeiende industrieën zoals DLT en de blockchain.

Streven om een cryptohub te worden

De VAE blijkt een van de meest cryptovriendelijke rechtsgebieden te zijn. Met name FSRA, de financiële toezichthouder van ADGM, werd de eerste die in 2018 crypto regelgeving in het land introduceerde.

Volgens Alagh werd FSRA een van de eerste regelgevers ter wereld die regelgeving voor digitale activa introduceerde. Als gevolg hiervan is ADGM veranderd in een van de topbestemmingen voor gevestigde blockchain bedrijven.

Sprekend over crypto regulering in DIFC, zei Alagh dat DFSA, de toezichthouder, een van de eerste waakhonden is uit een toonaangevende financiële vrije zone die beveiligingstoken regels introduceert. Hij onthulde dat de huidige DFSA regelgeving zich richt op de tokenisatie van effecten via de blockchain.

De toezichthouder loopt echter achter met de regulering van crypto, stablecoin en non-fungible tokens (NFT’s). Volgens Alagh is DFSA bezig met het opstellen van consultatiedocumenten over bovengenoemde sectoren.

Verderop zei Alagh dat DMCC speciale licenties biedt, waaronder DLT technologie serviceproviders en eigen handel in licenties voor crypto grondstoffen. De vrije zone heeft een speciaal cryptocentrum genaamd Crypto Oasis. Meer dan 130 blockchain bedrijven hebben zich in dit centrum geregistreerd.

The post Expert: VAE waakhonden maken de weg vrij voor adoptie van crypto en blockchain appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*