Crypto-Prijzen.nl

Expert: de acceptatie van BTC in El Salvador is een uitzondering op de regel

Expert: de acceptatie van BTC in El Salvador is een uitzondering op de regel

Volgens William Je, CEO van institutionele beleggingsonderneming Hamilton Investment Management, is de acceptatie van Bitcoin (BTC/USD) door El Salvador als wettig betaalmiddel geen model voor de toekomst, maar een uitzondering op de regel. De expert constateert dat de goedkeuring de levensvatbaarheid van gedecentraliseerde cryptocurrencies als analoog voor nationale valuta, onderworpen aan gecentraliseerde controle, in twijfel trekt.

Hij wees erop:

Laten we niet vergeten dat El Salvador een economie in ontwikkeling is en een land met een geschiedenis van valutawisselingen. In 2001 verving El Salvador zijn toenmalige nationale munteenheid, de colón, door de Amerikaanse dollar. De acceptatie van Bitcoin als wettig betaalmiddel is te wijten aan dezelfde uitdaging waarmee het land 20 jaar geleden werd geconfronteerd, namelijk dat iets minder dan een kwart van het BBP van het land afkomstig is van overmakingen van zijn burgers die in het buitenland wonen en werken.

Volgens de regering van El Salvador kosten de overmakingsvergoedingen de burgers van El Salvador meer dan $ 400 miljoen per jaar. Bovendien hebben de meeste mensen in het land geen bankrekening. De goedkeuring van een cryptocurrency kan voor het eerst toegang tot een verscheidenheid aan andere financiële diensten creëren.

IMF en andere wereldwijde schuldeisers waarschuwen voor adoptie van cryptovaluta

Wereldwijde crediteuren zoals het Internationaal Monetair Fonds uiten in toenemende mate hun bezorgdheid over het adopteren van een staatloze, gedecentraliseerde cryptocurrency zoals Bitcoin, wat een zeer speculatief goed is. Volgens Je is het hoogst onwaarschijnlijk dat een grote ontwikkelde economie El Salvador zal overnemen.

Steeds meer landen overwegen hun eigen digitale valuta

Tegelijkertijd overweegt een toenemend aantal landen om zelf digitale valuta te lanceren. Uit gegevens van de Atlantic Council blijkt dat iets minder dan 90 centrale banken over de hele wereld het idee onderzoeken om een CBDC te lanceren.

China test sinds april 2021 de e-CNY (digitale yuan). De VS onderzoeken een digitale dollar via twee programma’s. De Bahama’s lanceerden een digitale versie van hun dollar en Nigeria introduceerde dit jaar de eNaira.

Zal het VK een CBDC stablecoin lanceren in 5 jaar?

In het VK zijn de Bank of England en HM Treasury in gesprek over de toekomstige lancering van een CBDC stablecoin, die naar verwachting tussen 2025 en 2030 zal plaatsvinden. Particulieren en bedrijven zullen deze digitale valuta kunnen gebruiken voor hun dagelijkse betalingsbehoeften, de Bank van Engeland zei. Het zal parallel worden gebruikt voor contant geld en bankdeposito’s.

Je becommentarieerde de opkomende CBDC trend onder centrale banken als een laatste opmerking:

Een CBDC zou uit het niets kunnen worden gecreëerd door centrale banken met kwantitatieve versoepeling, net als bij traditionele valuta’s – maar dit verslaat aantoonbaar het doel van een op digitale valuta gebaseerde valuta.

The post Expert: de acceptatie van BTC in El Salvador is een uitzondering op de regel appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*