Crypto-Prijzen.nl

Executive vice-voorzitter van Alibaba zegt dat hij dol is op crypto

Executive vice-voorzitter van Alibaba zegt dat hij dol is op crypto

Joe Tsai, de executive vice-voorzitter van e-commerce gigant Alibaba, is naar buiten gekomen om te onthullen dat hij van crypto houdt. Tsai, de eigenaar van NBA team Brooklyn Nets, deelde eerder vandaag zijn liefde voor de opkomende activaklasse via een tweet, simpelweg door te zeggen dat hij van crypto houdt. Als reactie tweette Binance oprichter en CEO Changpeng Zhao dat hij Joe mag.

Met name beleed Tsai zijn voorliefde voor digitale activa nadat China in september alle crypto gerelateerde transacties verbood. Het is echter niet duidelijk wat Tsai bedoelde met crypto, aangezien hij aanvankelijk hintte op het idee om fantokens en non-fungible tokens (NFT’s) uit te geven, naast andere activiteiten om de betrokkenheid van fans bij de Brooklyn Nets te vergroten.

Destijds zei hij,

Wij in de NBA hebben nu het potentieel voor teams om fantokens uit te geven. Het is besproken, het is niet goedgekeurd, maar mensen in Europa hebben dit al gedaan met voetbalteams in Europa die fantokens uitgeven waaraan privileges zijn verbonden.

Deze verklaring komt na Brooklyn Nets ster Kevin Durant tekende een nieuwe promotie overeenkomst met de toonaangevende cryptobeurs in de VS, Coinbase. Naar verluidt zal Coinbase door deze deal crypto advertenties uitvoeren op de sportwebsite van Durant. Bovendien zal de cryptobeurs doneren aan de liefdadigheidsstichting van de NBA ster om de jeugd te ondersteunen.

Tsai’s liefde voor crypto heeft niets te maken met Alibaba

Tsai die over crypto spreekt, is opmerkelijk omdat hij de tweede man is in Alibaba na Jack Ma, de oprichter van het Chinese e-commercebedrijf. Volgens de New York Times beschouwt de Chinese tech-industrie Ma als de creatieve kracht en Tsai als de kracht die de ideeën tot leven brengt.

Hoewel de verklaring van Tsai op dit moment vaag blijft, is het gemakkelijk om te concluderen dat het niets te maken heeft met Alibaba. Dit komt omdat het bedrijf heeft aangekondigd te stoppen met de verkoop van gespecialiseerde mijnbouwapparatuur op zijn platform. Bovendien verbood het bedrijf zijn platforms om digitale activa te verkopen, zoals Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en Litecoin (LTC/USD).

Ondanks dat Tsai zegt dat hij van crypto houdt, blijft de markt vandaag slecht presteren. Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 49.093,23 nadat het de afgelopen 24 uur 4,91% van zijn waarde had verloren. De altcoin markt bloedt ook en alle munten in de top 10 van toonaangevende cryptovaluta verliezen tussen 1,02% en 8,44% in de loop van de dag.

The post Executive vice-voorzitter van Alibaba zegt dat hij dol is op crypto appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*