Crypto-Prijzen.nl

Exclusief: bijna $15 miljoen teruggegeven aan Compound

Exclusief: bijna $15 miljoen teruggegeven aan Compound

Ongeveer $ 80 miljoen ging vorige week per ongeluk naar gebruikers van DeFi-staking protocol Compound (COMP/USD). Het weekend bracht somber nieuws, aangezien er $22 miljoen meer verloren ging als gevolg van dezelfde bug en nog eens $44 miljoen in gevaar is.

Gelukkig begon het er maandag op te lijken. Het cryptoverwerkings- en handelsplatform ChangeNOW slaagde erin om ongeveer $ 14,5 miljoen van het ontbrekende geld terug te geven aan Compound.

Wat er precies gebeurd is?

Eind vorige week maakte een gebruiker een 45.505 COMP transactie bij ChangeNOW. Kort daarna werd het gemarkeerd door ChangeNOW’s eigen, intelligente AML systeem voor risicobeheer. Het systeem is ontwikkeld door ChangeNOW.

Zoals ChangeNOW aan Invezz rapporteerde, nam de gebruiker contact op met het platform en ondersteunde hen bij de beslissing om het geld terug te storten naar Compound. Bovendien weigerde de gebruiker een white hat van 10% en vroeg hij het volledige bedrag terug te betalen.

ChangeNOW hoofd van PR Mike Ermolaev vertelde Invezz:

Wij geloven in goede karma. Wij zijn van mening dat achter elke situatie je mensen altijd boven de zaken moet stellen, het maakt niet uit of we het hebben over 1 dollar of 15 miljoen. Daarom onderzoeken we elke atypische situatie. We dragen graag bij aan de situatie van Compound en we geloven dat het normaal is om relaties op te bouwen op basis van menselijke waarden zoals vertrouwen en solidariteit. Dit is de ware demonstratie van de kernprincipes van cryptovaluta, en daarom zijn we hier allemaal, toch?

Compound bevestigde de ontvangst op Twitter. Leshner tweette:

Bedankt @ChangeNOW_io voor het teruggeven van 45.505 COMP aan de community!

Op de dag van het nieuws kelderde COMP met bijna 13%, maar herstelde zich later. De terugkeer van ChangeNOW was de eerste grote en positieve reactie op het verzoek van Leshner.

De Compound update betrof een nieuw Comptroller contract, dat een bug van één letter bevatte volgens Gupta, een kernontwikkelaar bij SushiSwap (SUSHI/USD). Deze bug leidde ertoe dat sommige gebruikers te veel COMP kregen. Helaas was het niet mogelijk om de distributie te stoppen. Leshner legde uit:

Er zijn geen beheerdersfuncties of communitytools om de COMP distributie uit te schakelen; eventuele wijzigingen in het protocol vereisen een 7-daags governanceproces om hun weg naar productie te vinden.

Nog eens $ 66 miljoen werd toegevoegd aan een defect Compound Finance contract dat was opgezet om beloningen voor liquiditeitsmining uit te betalen, waarvan een derde werd uitgebuit. De reden was dezelfde storing die vorige week $ 80 miljoen aan tokens van Compound opsloeg. Op zondagochtend tweette de Yearn.Finance DeFi ontwikkelaar ‘banteg’ dat ook de resterende 44 miljoen dollar gevaar liep.

Krijgen de andere ontvangers het geld ook terug? De geschiedenis laat zien dat ze dat kunnen. Een paar maanden geleden had het DeFi protocol Alchemix een soortgelijk incident en bijna iedereen die het extra geld kreeg, betaalde het platform terug.

Het is ook niet de eerste keer dat ChangeNOW in dergelijke situaties assisteert. In 2019 haalde ChangeNOW 500.000 XRP terug voor GateHub nadat de beurs ongeveer $ 22M verloor tijdens een hack. ChangeNOW verbeterde zijn AML systeem na het GateHub incident.

The post Exclusief: bijna $15 miljoen teruggegeven aan Compound appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*