Crypto-Prijzen.nl

Ex-Europese kanselier pleit voor crypto voor financieel concurrentievermogen

Ex-Europese kanselier pleit voor crypto voor financieel concurrentievermogen

Philip Hammond, een Britse politicus en voormalig minister van Financiën tussen 2016 en 2019, heeft aangekondigd dat digitale activa kunnen worden gebruikt om de effecten van post-Brexit te verminderen.

Het VK maakt momenteel een moeilijke post-Brexit periode door en volgens Hammond moet het VK cryptocurrencies adopteren om ervoor te zorgen dat het niet wordt overtroffen door zijn Europese rivalen.

Het VK moet zich concentreren op crypto

Tijdens een interview met City AM verklaarde Hammond dat het VK zich na de effecten van Brexit moet richten op digitale valuta. Hij verklaarde dat als het VK dit zou doen, het een sterke financiële status zou kunnen bereiken, aangezien cryptocurrencies een hoge mate van acceptatie krijgen op macro-economisch niveau.

“Persoonlijk denk ik dat het momentum nu niet meer te stoppen is. We moeten snel en effectief handelen om de positie van Londen veilig te stellen.”

Hammond verklaarde ook dat het geen verstandige beslissing was om cryptocurrencies als activaklasse te negeren, en verklaarde dat sommige concurrerende economieën overwogen cryptocurrencies te gebruiken om het VK te overtreffen als een wereldwijde hub voor financiële diensten.

Een van de kleine Europese landen die grote vooruitgang boekt in de adoptie van cryptovaluta is Gibraltar. Gibraltar heeft een duidelijk crypto regelgevingskader dat veel spelers in de sector heeft aangetrokken. Huobi, een van de toonaangevende beursplatforms, verplaatst zijn spothandelsactiviteiten naar Gibraltar.

Hammond uitte ook zijn bezorgdheid over het feit dat de Britse toezichthouders niet enthousiast waren over de cryptosector. Hij merkte op dat blockchain technologie een grote rol zou kunnen spelen in de toekomst van financiële systemen.

Hij verklaarde daarom dat regelgevers snel moeten handelen om blockchain technologie te herkennen en ervoor te zorgen dat deze technologie zal worden onderschreven door wetgevers en regelgevers in het VK.

Bank of England ondersteunt geen crypto

Het VK kan niet worden geclassificeerd als een van de vriendelijke crypto omgevingen in het VK. De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, is een van de sterkste critici van cryptocurrencies in het VK.

Vorige maand verklaarde Bailey dat het zeer riskant was voor El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken. Hij verklaarde dat het gebruik van Bitcoin in El Salvador een grote zorg was. Jon Cunliffe, de plaatsvervangend gouverneur van de Bank of England, heeft ook betoogd dat de volatiliteit van cryptocurrencies de traditionele financiële markten kan beïnvloeden.

The post Ex-Europese kanselier pleit voor crypto voor financieel concurrentievermogen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*