Crypto-Prijzen.nl

Europese Unie stemt tegen anonieme handel op beurzen

Europese Unie stemt tegen anonieme handel op beurzen

De wetgevers van de Europese Unie hebben voor een wet gestemd die op privacy gebaseerde cryptotransacties in beurzen verbiedt. De cryptogemeenschap is echter fel tegen de zet, en velen zeggen dat het het groeipotentieel van de industrie zou verstikken. Velen zijn ook bezorgd dat de wet innovatie in de industrie in de weg zal staan en de privacy van gebruikers met voeten zal treden.

De AM wet in traditionele financiën die moet worden toegepast op crypto

Op basis van het voorsteldocument stemden meer dan 90 wetgevers voor de controversiële wet. Het voorstel zal de antiwitwasvereisten (AML) uitbreiden in de traditionele betalingen van meer dan € 1.000 aan de crypto industrie. Dit betekent dat cryptotransacties op beurzen niet de gebruikelijke anonieme status krijgen.

Bovendien schrapte de nieuwe wet ook de vloer voor cryptobetalingen. Als gevolg hiervan zouden betalers en ontvangers van het kleinste bedrag moeten worden geïdentificeerd. Deze omvatten transacties met zelf-gehoste of niet-gehoste wallets.

In december vorig jaar kwamen de regeringen van de EUR overeen dat ze de € 1.000 aan transacties schrappen als het gaat om het vrijgeven van informatie over gebruikers. De reden is dat digitale betalingen gemakkelijk de limiet kunnen omzeilen met meerdere transacties onder de drempel. Het idee om de drempel op te heffen was ook om privé wallets op te nemen die niet worden beheerd door gereguleerde aanbieders van crypto activa.

Belanghebbenden tegen de voorgestelde wijzigingen

Belanghebbenden in de crypto industrie zoals Coinbase hebben de nieuwe wet veroordeeld en gewezen op de juridische uitdagingen die kunnen voortvloeien uit zware privacyschendingen.

Leden van de centrumrechtse Europese Volkspartij (EVP) zijn ook tegen de voorgestelde wijzigingen. Volgens de groep is de actie een “de facto verbod op zelfgehoste portemonnees”.

Markus Ferber, de economische woordvoerder van de EVP, bekritiseerde het voorstel en zei dat het niet “gerechtvaardigd noch proportioneel” is. Hij voegde eraan toe dat de Europese Unie waarschijnlijk ver achter zal blijven in vergelijking met andere, meer ruimdenkende jurisdicties wanneer ze de nieuwe wet aannemen.

In een ander document waarin de wettigheid van cryptobeurzen wordt besproken, hebben de EU verenigingen gestemd om de overdrachten aan niet-conforme cryptoserviceproviders stop te zetten. Het nieuwe voorstel zal ook gevolgen hebben voor degenen die binnen de EU opereren zonder toestemming of in geen enkel rechtsgebied de juiste vergunning hebben.

Het bericht Europese Unie stemt tegen anonieme handel op beurzen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*