Crypto-Prijzen.nl

Europese Unie kijkt naar metaverse regelgeving

Europese Unie kijkt naar metaverse regelgeving

De Europese Unie (EU) bestudeert de metaverse en potentiële regelgeving, zei Margrethe Vestager, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie, eraan toevoegend dat autoriteiten de ruimte beter moesten begrijpen voordat ze konden beslissen over de beste manier van regelgevend optreden.

Tijdens een online evenement vandaag merkte Vestager op, zoals gerapporteerd door Reuters:

De metaverse is er al. Dus natuurlijk beginnen we te analyseren wat de rol van een regelgever zal zijn, wat de rol van onze wetgever is. Alles wat we doen moet op feiten zijn gebaseerd en gebaseerd op de informatie die we kunnen krijgen. We moeten het begrijpen voordat we kunnen beslissen welke acties passend zijn.

Meta al in het gezichtsveld van Vestager

Metaverses zijn immersieve virtuele ruimtes waar mensen kunnen werken, spelen, socializen, evenementen bijwonen en meer. Het concept begon vorig jaar mainstream te worden toen Facebook zijn naam veranderde in Meta om zijn plannen in de ruimte weer te geven.

Meta was al in het zicht van Vestager over het verzamelen en gebruiken van gegevens. Als bedrijven worden betrapt op het overtreden van antitrustregels, kunnen ze een boete krijgen tot 10% van hun wereldwijde omzet.

Inkomsten genereren met metaverse ervaringen

Meta promoot de opvatting dat de metaverse het mobiele internet zal opvolgen. Het heeft aanzienlijke investeringen gedaan in virtual en augmented reality. Hoewel details over hoe merken inkomsten zullen genereren in de verschillende metaverses niet de mainstream zijn binnengekomen, is daar enige informatie over.

Merken kopen onroerend goed in verschillende metaverses zoals ze dat in de echte wereld doen. De waarde van digitaal onroerend goed varieert afhankelijk van waar het onroerend goed zich bevindt. Premium eigenschappen kunnen zeer waardevol zijn. Een perceel in de modewijk van Decentraland (MANA/USD) is onlangs voor meer dan een miljoen dollar verkocht.

Regelgevers dringen aan op verschuiving naar proof-of-stake

In gerelateerd nieuws drong de vice-voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA) Erik Thedéen aan op een verschuiving naar de minder energie-intensieve proof-of-stake mining. Hij vertelde Financial Times in een interview:

De oplossing is om proof-of-work te verbieden. Proof-of-stake heeft een aanzienlijk lager energieprofiel.

In het eerste model gebruiken mijnwerkers een overvloed aan krachtige computers om complexe wiskundige problemen op te lossen. Dit wordt gedaan om transacties op de blockchain vast te leggen om beloningen te verdienen, die in de vorm van nieuwe munten zijn. Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) gebruiken beide proof-of-work.

La notizia Europese Unie kijkt naar metaverse regelgeving era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*