Crypto-Prijzen.nl

Europa krijgt zijn eerste koolstofnegatieve blockchain – Elrond

Europa krijgt zijn eerste koolstofnegatieve blockchain – Elrond

De impact van blockchain technologie op het milieu is al jaren een hot topic, maar nooit zo veel als in 2021, na Tesla’s beslissing om Bitcoin betalingen te accepteren omdat het niet milieuvriendelijk is. Met het bewustzijn van de milieu-impact van blockchain technologie op zijn hoogtepunt, zal elke keten die zich inspant om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, zeker de aandacht van de industrie krijgen.

Dus dat is precies wat velen nu proberen te doen, en Elrond (EGLD/USD) was een van de meest succesvolle. Het is zelfs net de eerste koolstofnegatieve blockchain in Europa geworden en een leider van deze nieuwe golf van energie-efficiënte blockchains die een manier hebben gevonden om zeer schaalbaar en klimaatvriendelijk te blijven.

Het project meldde onlangs dat het meer CO2 compenseert dan zijn netwerk verantwoordelijk is, met zijn CEO, Beniamin Mincu, en verklaarde dat de vooruitgang van de mensheid die verder gaat dan we dachten dat mogelijk was, alleen kan doorgaan als de mensheid zich bewust is van de impact ervan op het milieu.

Hoe efficiënt is Elrond eigenlijk?

Terwijl blockchain technologie de economische problemen van de wereld aanpakt, wat ongetwijfeld buitengewoon belangrijk is, is het probleem dat de grootste en meest populaire oplossingen extreem energie-inefficiënt zijn. Elrond heeft een manier gevonden om dit te veranderen en toch zeer schaalbaar te blijven.

Het netwerk kan maar liefst 15.000 TPS verwerken, en indien nodig kan het verder gaan dan 100.000 TPS. Ondertussen is de energie die nodig is voor het verwerken van deze transacties tot 6 miljoen keer lager. Het project werkt eraan om ervoor te zorgen dat zijn technologie een positieve economische bijdrage kan leveren, zonder het milieu onderweg te schaden, en tot nu toe is het erin geslaagd om de ecologische voetafdruk van de blockchain voor te blijven.

De ontwikkelaars willen van Elrond een vruchtbare bodem maken voor de huidige en volgende generaties vernieuwers. Dit zijn ook niet zomaar loze beweringen, aangezien duurzaamheidsexperts van Offsetra een nogal grondige en zelfs rigoureuze analyse van de blockchain en de impact ervan hebben gedaan, waarbij ze ontdekten dat meer dan 5.000 servers in 30 verschillende landen een CO2-voetafdruk van 6 miljoen kg genereren terwijl dit wordt gecompenseerd door koolstofeenheden die gelijk zijn aan 7,4 miljoen kg CO2 te verminderen. Elrond maakt dus niet alleen zichzelf schoon, maar heeft het potentieel om nog veel meer te doen.

The post Europa krijgt zijn eerste koolstofnegatieve blockchain – Elrond appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*