Crypto-Prijzen.nl

EU besluit $177 miljard te investeren in opkomende technologieën

EU besluit $177 miljard te investeren in opkomende technologieën

Blockchain en andere opkomende technologieën trekken de aandacht van de hele wereld, omdat ontwikkelaars leren hoe ze deze kunnen combineren, verbeteren en er nieuwe oplossingen van kunnen maken die het leven van de mensheid beter zullen maken.

Natuurlijk, met het grote potentieel van deze technologieën, zijn naar verluidt zelfs ’s werelds grootste krachten, zoals de EU, op zoek naar manieren om ze te ondersteunen. De EU, in het bijzonder, is zogenaamd van plan om een enorme investering van $ 177 miljard aan te bieden. Niet alles gaat natuurlijk naar de blockchain, maar een aanzienlijk deel van het bedrag zal dat waarschijnlijk wel doen.

De rest zal worden gedistribueerd over verschillende sectoren, waaronder 5G, data-infrastructuur, kwantumcomputing en meer.

Het investeringsfonds vertegenwoordigt 20% van het stimuleringspakket van 750 miljard EUR ($ 886 miljard), waartoe de EU leiders het eens waren toen ze bespraken hoe het economisch herstel dat door de gevolgen van COVID-19 werd beschadigd, op gang te brengen. Deze bijeenkomst vond plaats in juli 2020 en de EU komt eindelijk in beweging om de beslissingen te realiseren die haar leden meer dan een jaar geleden hebben genomen.

Digitale technologieën zijn cruciaal voor de hele regio, zegt de Europese Commissie

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, sprak onlangs over het belang van investeren in digitale technologie en benadrukte dat dit cruciaal is voor de hele regio. De functionarissen zijn het er echter over eens dat ze voorzichtig moeten zijn, zodat incidenten zoals het tekort aan chips zich niet herhalen, omdat ze industrieën over de hele wereld kunnen treffen.

Zoals gezegd, zal deze eerste investeringsronde een aantal verschillende sectoren treffen, hoewel er niet werd gespecificeerd hoeveel van het bedrag in een individuele sector zal worden geïnvesteerd.

Wat echter wel bekend is, is dat eerder deze maand de Iota Foundation en zes andere bedrijven werden gekozen om de oprichting van de Europese Blockchain Services infrastructuur te ondersteunen. De geselecteerde bedrijven hebben de beste scores gekregen, maar uiteindelijk wordt er slechts één geaccepteerd. Zodra er nog een paar rondes zijn, worden de bedrijven geëlimineerd die om welke reden dan ook niet goed genoeg worden geacht.

Nu de wereld zich haast om regelgeving voor crypto uit te vaardigen, gaan er geruchten dat de VS en de EU binnenkort een samenwerking aangaan om dit doel te bereiken.

The post EU besluit $177 miljard te investeren in opkomende technologieën appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*