Crypto-Prijzen.nl

eToro: XRP en ADA waren de meest gebruikte cryptocurrencies in het VK in Q3

eToro: XRP en ADA waren de meest gebruikte cryptocurrencies in het VK in Q3

Ripple’s native cryptocurrency, XRP (XRP/USD) was de leidende cryptocurrency met betrekking tot adoptie in het VK in Q3 2021. Toonaangevende cryptobeurs eToro onthulde dit nieuws via een rapport en merkte op dat Britten steeds vaker de zesde grootste valuta kopen, evenals Cardano (ADA/USD), die de tweede meest geprefereerde cryptocurrency in het land werd.

Naar verluidt is de acceptatie van XRP in Groot-Brittannië met 4% gestegen van het tweede kwartaal naar het derde kwartaal van 2021. In de jaar-op-jaar prestaties is de acceptatie van XRP met 105% gestegen. Aan de andere kant heeft ADA, dat momenteel de op drie na grootste cryptovaluta is, Ethereum (ETH/USD) omvergeworpen nadat het in het land met 11% steeg voor Q2 tot Q3 en 1230% op jaarbasis.

Hoewel de retailbeleggers zich richten op altcoins, steeg de acceptatie van Bitcoin (BTC/USD) met 2% van Q2 naar Q3 en met 325% op jaarbasis. Volgens Simon Peters, eToro’s Crypto Market Analyst, geven deze cijfers aan dat cryptocurrencies de afgelopen 12 maanden de aandacht van particuliere beleggers hebben getrokken. Hij voegde eraan toe dat digitale activa essentiële componenten van veel portefeuilles blijken te zijn.

Peters merkte verder op dat,

XRP is vergelijkbaar – de groei op kwartaalbasis is slechts 4%, maar veel van onze investeerders houden het vast. Sommigen kochten het al in 2017, anderen meer recent. Er is een sterke gemeenschap van XRP supporters die geloven in het langetermijnpotentieel ervan.

Ripple blijft zijn aanwezigheid in het VK uitbreiden

Terwijl Ripple Labs momenteel in een juridische strijd verwikkeld is met de Amerikaanse Securities Exchange Commission wegens het naar verluidt uitvoeren van een niet-geregistreerde effectenverkoop, wordt het in San Francisco gevestigde bedrijf in het VK warm onthaald. Naar verluidt werkte het bedrijf samen met de Digital Pound Foundation om de ontwikkeling van de digitale valuta (CBDC) van de centrale bank van het VK te versnellen.

Volgens Susan Friedman, hoofd beleid van Ripple,

De Foundation zal bijdragen aan de doelstelling van het VK om een meer inclusief en duurzaam financieel systeem op te bouwen.

Ondanks deze ontwikkelingen zijn de dagelijkse prestaties van XRP slecht, waarbij de munt de afgelopen 24 uur 1,52% verloor om van eigenaar te wisselen voor $ 1,12 (£ 0,81). Het token is de afgelopen 90 dagen echter meer dan 50% gestegen.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies die eerder dit jaar hun hoogste punt ooit bereikten, steeg XRP slechts tot $ 1,96 (£ 1,42) voordat hij tijdens de crash opnieuw kelderde. Op het moment van schrijven is XRP met 70,74% gedaald ten opzichte van de ATH van januari 2018 van $ 3,84 (£ 2,79).

The post eToro: XRP en ADA waren de meest gebruikte cryptocurrencies in het VK in Q3 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*