Crypto-Prijzen.nl

Etherisc lanceert app voor reisverzekeringen met Chainlink

Etherisc lanceert app voor reisverzekeringen met Chainlink

Open-source, gedecentraliseerd verzekeringsprotocol en ecosysteem Etherisc heeft FlightDelay gelanceerd, een door blockchain ondersteunde verzekerings-app die polissen creëert en uitbetalingen doet aan reizigers die vluchtannulering of vertraging ervaren, leerde Invezz uit een persbericht.

Beschikbaar voor top 80 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

U kunt verzekeringspolissen kopen op de speciale FlightDelay Portal van Etherisc. Ze zijn beschikbaar voor passagiersvluchten die worden uitgevoerd door de 80 grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Blockchain platform Gnosis Chain, voorheen bekend als xDai Chain, verwerkt betalingen. De eerste betalingsoptie is USDC. Het protocol werkt aan extra fiat- en cryptocurrency-opties.

Transparante oplossing met Chainlink

Het nieuwe product combineert de gedecentraliseerde beveiliging van het Ethereum netwerk met het gedecentraliseerde Oracle framework van Chainlink (LINK/USD), wat zorgt voor een transparante, veilige end-to-end vluchtverzekeringsoplossing. De integratie van Etherisc met Chainlink oracles geeft toegang tot betrouwbare datafeeds, die nauwkeurige en verifieerbare vluchtinformatie in het claimproces garanderen.

Het risico van orakelmislukking vermijden

Etherisc vermijdt het risico dat een enkel orakel faalt of een enkele dataprovider die onnauwkeurige informatie rapporteert of niet reageert door gebruik te maken van talrijke premium dataproviders en een gedecentraliseerd netwerk van Chainlink knooppunten.

Leden van de Etherisc gemeenschap die het native DIP token van het ecosysteem actief inzetten, genereren de verzekeringsrisicopool voor het product.

Christoph Mussenbrock, mede-oprichter van Etherisc, merkte op:

Contact opnemen met een traditionele aanbieder en een verzekeringsclaim aanvragen is een tijdrovend en vervelend proces, wat de frustratie van het ervaren van een vertraging van een vlucht vergroot. Blockchain heeft een enorm potentieel om vele aspecten van het moderne leven ten goede te vereenvoudigen; door de kracht van geautomatiseerde slimme contracten en gedecentraliseerde orakels is dit moeizame proces nu eenvoudig en probleemloos gemaakt. Mensen kunnen zich gemakkelijk aanmelden voor een beleid om hun vlucht online te beveiligen, op de luchthaven te verschijnen en een eerlijke betaling rechtstreeks in hun favoriete portemonnee te ontvangen als hun vlucht langer dan 45 minuten vertraging heeft.

William Herkelrath, Managing Director bij Chainlink Labs, voegde toe:

We zijn verheugd om de nieuwe parametrische vluchtverzekeringsoplossing van Etherisc mogelijk te maken door betrouwbare datafeeds on-chain te leveren die zijn slimme contracten helpen bepalen of vluchten vertraagd zijn. We hopen dat dit nieuwe niveaus van transparantie en snelheid in de verwerking van claims kan brengen en de vele mogelijkheden voor hybride slimme contracten in de verzekeringssector kan demonstreren.

La notizia Etherisc lanceert app voor reisverzekeringen met Chainlink era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*