Crypto-Prijzen.nl

EthereumMax beleggers klagen Kim Kardashian en Floyd Mayweather aan

EthereumMax beleggers klagen Kim Kardashian en Floyd Mayweather aan

De Amerikaanse socialite Kim Kardashian en bokslegende Floyd Mayweather worden geconfronteerd met een rechtszaak wegens vermeende misleiding van hun fans tijdens het promoten van EthereumMax (EMAX), een niet zo bekende cryptocurrency.

Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat beleggers op 7 januari een class action rechtszaak hebben aangespannen bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het centrale district van Californië.

Naar verluidt beweerden de rechtszaak dat EthereumMax en zijn aanhangers van beroemdheden hebben samengewerkt om de prijs van het token kunstmatig op te drijven door valse en misleidende verklaringen in meerdere posts op social media. In het geval van Kardashian plaatste ze vorig jaar juni een Instagram post met de vraag aan haar 228 miljoen volgers of ze van crypto houden.

Ze schreef toen,

Dit is geen financieel advies, maar het delen van wat mijn vrienden me vertelden over het Ethereum Max token!

Haar post bevatte de hashtag #ad, wat suggereerde dat ze werd betaald voor het promoten van het project. Hoewel het niet duidelijk is hoeveel ze verdiende met de promotie, schatten schattingen haar tarief per gesponsorde post tussen $ 500.000 en $ 1 miljoen.

Aan de andere kant promootte Mayweather het EMAX token in zijn wedstrijd met Logan Paul. Het evenement accepteerde zelfs betalingen in EMAX. Volgens de rechtszaak hielp de ondersteuning van het evenement voor EMAX betalingen het handelsvolume van de token te vergroten.

De professionele bokser keurde het token ook goed op een Bitcoin (BTC/USD) conferentie in Miami. De aanwezigen van het evenement joegen hem echter van het podium. Net als Kardashian heeft Mayweather niet bekendgemaakt hoeveel hij van de deal heeft gekregen.

Beleggers beweren dat EthereumMax een pump-en-dump schema was

De rechtszaak beweert dat eiser Ryan Huegerich, een inwoner van New York, evenals andere EMAX investeerders tussen 14 mei en 27 juni, verliezen hebben geleden als gevolg van het gedrag van de beroemdheden. Op het moment van schrijven handelt EMAX op $ 0,0000001753, wat een daling van 97% aangeeft ten opzichte van het niveau van eind mei en begin juni.

Omdat de munt zo’n enorm deel van zijn waarde verloor, bestempelden sommige investeerders, waaronder Huegerich, het als een pump-en-dump schema. In het bijzonder beschuldigde Huegerich Kardashian en Mayweather van shilling van EMAX.

De rechtszaak wees erop dat EMAX geen connectie heeft met Ethereum (ETH/USD), de op een na grootste cryptocurrency, en voegde eraan toe dat de branding alleen investeerders probeerde te misleiden om te geloven dat het token deel uitmaakt van het Ethereum netwerk.

In een verklaring zei EthereumMax:

Het bedrieglijke verhaal dat verband houdt met de recente beschuldigingen zit boordevol verkeerde informatie over het EthereumMax project. We betwisten de aantijgingen en kijken uit naar de waarheid die naar buiten komt.

Het is vermeldenswaard dat Mayweather eerder in de problemen kwam met de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) voor het promoten van een initiële muntaanbieding (ICO) in 2018. De bokser betaalde meer dan $ 600.000 in een schikking met de toezichthouder zonder te weerleggen of de bevindingen van de SEC toe te geven.

The post EthereumMax beleggers klagen Kim Kardashian en Floyd Mayweather aan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*