Crypto-Prijzen.nl

Ethereum verbrandt bijna 2,3 ETH aan transactiekosten per minuut

Ethereum verbrandt bijna 2,3 ETH aan transactiekosten per minuut

Ethereum heeft onlangs zijn London upgrade geïmplementeerd, wat een van de meest verwachte verbeteringen aan zijn netwerk was. De reden hiervoor is dat de upgrade nogal wat veranderingen met zich meebracht, maar de grootste is hoe het omgaat met transactiekosten.

Het nieuw geïntroduceerde mechanisme past de gastarieven aan door een deel van de geïnde basistarieven te verbranden. Vanwege de hoge activiteit binnen het ETH netwerk en de hype over de upgrade, heeft Ethereum (ETH/USD) ongeveer 2,3 ETH per minuut verbrand, wat overeenkomt met $ 6.600. Met andere woorden, het netwerk verbrandt elk uur na de hard fork bijna $ 400.000 aan ETH.

In de eerste twee uur na de lancering van EIP-1559 heeft het project ongeveer 80 ETH verbrand. Na 14 uur was de totale verbrande hoeveelheid bijna 3.400 ETH. Volgens berekeningen zal alleen Uniswap elk jaar ongeveer 350.000 Ethereum (bijna $ 1 miljard) verbranden. Veruit de grootste ETH verbrander is echter de toonaangevende NFT marktplaats, OpenSea.

Volgens burn-trackers heeft OpenSea ongeveer $ 1 miljoen verbrand, wat gelijk is aan 374 ETH. Uniswap’s versie 2 staat op de tweede plaats, zoals vermeld, met 263 ETH verbrand in iets meer dan 12 uur.

Onderzoekers doen al voorspellingen

Al met al is de implementatie van de London upgrade een grote overwinning voor Ethereum, en nu wacht iedereen af welke gevolgen het nieuwe mechanisme zal hebben voor het netwerk. De Bankless DeFi stuurde een nieuwsbrief met eigen berekeningen en cijfers over wat er nu gaat gebeuren. Natuurlijk is het maken van dergelijke voorspellingen nogal moeilijk, aangezien de basisvergoeding tussen 25% en 75% van de totale transactiekosten ligt.

Toch concludeerden onderzoekers, door de beschikbare cijfers te analyseren, dat er tegen het einde van het jaar tussen de 800.000 ETH en 2,4 miljoen ETH zal zijn verbrand. Gecombineerd met de verwachte vermindering van de uitgifte van blokbeloningen als gevolg van de fusie met PoS, zou Ethereum gemakkelijk een deflatoir aanbod kunnen hebben.

The post Ethereum verbrandt bijna 2,3 ETH aan transactiekosten per minuut appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*