Crypto-Prijzen.nl

Ethereum treedt in de voetsporen van Bitcoin; Bereikt een nieuwe ATH van $4.365

Ethereum treedt in de voetsporen van Bitcoin; Bereikt een nieuwe ATH van $4.365

Ethereum (ETH/USD), de op één na grootste cryptocurrency qua kapitalisatie, heeft een nieuwe all-time high (ATH) neergezet te midden van de hernieuwde cryptomarktrally. Geactiveerd door de notering van de ProShares Bitcoin Strategy ETF, zag de rally gisteren dat Bitcoin (BTC/USD), de leidende cryptovaluta naar kapitalisatie, gisteren zijn vorige ATH doorbrak en piekte op $ 66.930.39 (£48.475.34).

Zoals de norm is met de cryptomarkt, hebben de prestaties van BTC een overloopeffect op de altcoin markt. Terwijl BTC naar nieuwe hoogten steeg, schoot ETH voorbij de ATH van 12 mei van $ 4.362,35 (£ 3.159,81) om eerder vandaag een nieuwe ATH op $ 4.366,09 (£ 3.162,34) te zetten. Net als BTC leed ETH na een piek aan een lichte neerwaartse correctie.

Op het moment van schrijven verandert ETH van eigenaar voor $ 4.229,22 (£ 3.065,15). Deze waarde vertegenwoordigt een daling van 3,31% ten opzichte van de ATH. Door deze prestatie is ook de marktkapitalisatie van ETH gestegen tot $ 498.185.564.855,00 (£ 361.009.272.838,16).

Volgens Cryptowatch is de overeenkomst in de prijsbewegingen van BTC en ETH te wijten aan de nauwe correlatie tussen de munten. Op dit moment hebben de munten een correlatiecoëfficiënt van 0,70. Deze correlatie bestaat met name sinds eind 2017, met een jaarlijks percentage van 0,68.

Verschillende factoren zorgen voor de winst van ETH en BTC

Hoewel de prijzen van de munt gecorreleerd zijn, hebben BTC en ETH verschillende waardeproposities. BTC heeft zijn positie als waardeopslag veilig gesteld, een prestatie die El Salvador als wettig betaalmiddel omarmde. Deze eigenschap heeft ook institutionele beleggers op de markt zien zwermen.

Aan de andere kant heeft Ethereum zichzelf gepositioneerd als een slim contractnetwerk. Dit heeft het netwerk in staat gesteld om de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) voor de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector en non-fungible tokens (NFT’s) te ondersteunen. Hoewel deze industrieën pas recentelijk wonnen, hebben ze een belangrijke rol gespeeld bij het opdrijven van de prijs van ETH.

Zo is de DeFi ruimte, waar mensen zonder financiële tussenpersoon kunnen lenen, lenen en ruilen, enorm gegroeid in de afgelopen 15 maanden. Eind augustus 2020 bezat de ruimte slechts activa ter waarde van $ 5 miljard (£ 3,63 miljard). Op dit moment hebben op Ethereum gebaseerde DeFi protocollen meer dan $ 163,4 miljard vergrendeld.

Hoewel NFT’s aanwezig zijn sinds de geboorte van CryptoKitties, haalden ze dit jaar de krantenkoppen, met atleten, artiesten en acteurs die digitale kunst maakten. Volgens de NFT trackingsite NonFungible.com heeft de sector de afgelopen 30 dagen een volume van meer dan $ 2 miljard (£ 1,45 miljard) geregistreerd.

Aangezien beide sectoren bullish presteren, is het duidelijk dat ETH niet alleen meelift op de prestaties van BTC. Met andere groene altcoins is het echter veilig om te concluderen dat BTC nog steeds de richting bepaalt die de cryptomarkt inslaat.

The post Ethereum treedt in de voetsporen van Bitcoin; Bereikt een nieuwe ATH van $4.365 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*