Crypto-Prijzen.nl

Ethereum saldo van miners piekt op 532.750 ETH

Ethereum saldo van miners piekt op 532.750 ETH

De hoeveelheid Ethereum (ETH/USD) die miners in bezit hebben, bereikte een piek sinds juli 2016, net na de lancering van het netwerk. Mijnwerkers zijn niet bereid om te verkopen omdat ze verwachten dat de prijs zal blijven stijgen. Het totale saldo is 532.750 ETH, wat overeenkomt met $ 1,85 miljard. Ter vergelijking: de hoeveelheid Ethereum die momenteel in omloop is, is volgens Santiment gegevens 117,8 miljoen ETH.

Saniment tweette op 5 oktober

#Ethereum is gestegen tot $ 3.480, de hoogste prijs van de munt in 16 dagen. Met name de mijnwerkersbalansen zijn blijven stijgen. 532.75k $ETH is het grootste saldo van miners sinds 13 juli 2016. De waarde van deze munten is $ 1.85B, gemakkelijk een #AllTimeHigh.

Doorgaans hebben mijnwerkers de neiging om het actief te verkopen om onder meer hardware- en elektriciteitskosten te dekken. Hun terughoudendheid om te verkopen geeft aan dat ze wachten op verdere prijsstijgingen.

Hash rate volledig hersteld van China exodus episode in juni

Toen miners in juni van dit jaar massaal China ontvluchtten, daalde de hash-snelheid van Ethereum tot 477 terahashes per seconde. Het herstelde zich echter volledig en bereikte zelfs nieuwe hoogtepunten. Het is nu met 150% gestegen sinds begin 2021. De hash snelheid is een criterium voor de gezondheid en beveiliging van het netwerk.

Hoewel in China gevestigde mijnpools zoals BeePool en SparkPool niet langer factoren zijn, blijft de hash-snelheid verbeteren. Op dinsdag bereikte het een recordhoogte van 745 TH/s, blijkt uit gegevens van BitInfoCharts.

ETH deflatoire eigenschappen verhogen prijs omhoog

In september meldde Coin Telegraph dat Ethereum mijnwerkers waren begonnen met het hamsteren van het token na de hard fork in Londen de maand ervoor. Volgens onderzoek van Kraken verwachten miners meer prijsgroei als gevolg van mogelijke deflatoire eigenschappen nadat het Ethereum verbeteringsvoorstel 1559 was gelanceerd, waardoor een deel van de transactiekosten werd opgeslokt.

Sinds de upgrade van augustus is er iets meer dan 473.000 ETH verbrand. Dit komt overeen met ongeveer $ 1,7 miljard, meldt Ultrasound.money.

Groot bedrag ingezet op ETH 2.0 Beacon Chain

Bijna 7% van Ethereum is ingezet op het Beacon Chain contract, waardoor de vraag verder is gestegen. Ongeveer 7,9 miljoen is nu vergrendeld volgens Eth2 verkenner. Dit komt overeen met $ 28,74 miljard tegen de huidige ETH prijs.

The post Ethereum saldo van miners piekt op 532.750 ETH appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*