Crypto-Prijzen.nl

Ethereum prijsvoorspelling terwijl de VIX index piekt

Ethereum prijsvoorspelling terwijl de VIX index piekt

De prijs van Ethereum (ETH/USD) verminderde een deel van de eerdere verliezen op dinsdagochtend toen de angst voor een marktcrash afnam. De munt steeg naar $ 3.000, wat hoger was dan het dieptepunt van maandag van $ 2.802. Het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 355 miljard, waarmee het de op één na grootste cryptocurrency ter wereld is.

De dip kopen?

Ethereum en andere cryptocurrency prijzen stortten maandag in toen de angst- en hebzuchtindex sterk daalde. De munt daalde tot $ 2.802, wat ongeveer 30% onder het hoogste punt van deze week was.

Er waren verschillende redenen voor de scherpe daling van de munt. Ten eerste zijn er zorgen dat Amerikaanse toezichthouders hun focus op stablecoins begonnen te verleggen. De toezichthouders, waaronder de Federal Reserve en Treasury, maken zich zorgen dat stablecoins zoals Tether en Binance USD zullen leiden tot meer volatiliteit op de financiële markt.

Het intensiveren van hun focus op stablecoins kan grote gevolgen hebben voor de blockchain industrie. Bovendien worden stablecoins veel gebruikt in de meeste cryptocurrency transacties en worden ze momenteel gewaardeerd op meer dan $ 120 miljard.

Ten tweede viel de prijsdaling van Ethereum samen met de sterke toename van de volatiliteit op de financiële markt. Inderdaad, de CBOE volatiliteitsindex steeg maandag met meer dan 20%, terwijl de angst- en hebzuchtindex naar het laagste niveau in maanden zakte.

De sterke toename van de volatiliteit was vooral te wijten aan de toenemende crash risico’s die voortkwamen uit de ineenstorting van Evergrande, de op één na grootste vastgoedontwikkelaar in China. Beleggers denken dat de ineenstorting over de hele wereld een rimpeleffect zal hebben.

Als gevolg hiervan viel de daling van Ether samen met de scherpe ineenstorting van aandelen, waarbij de Dow Jones-, Nasdaq 100- en S&P 500-indices met meer dan 2% daalden.

Ondertussen droegen de prestaties van Decentralized Finance (DeFi) ook bij aan de uitverkoop van Ethereum. De totale waarde vergrendeld van de meeste DeFi platforms daalde sterk omdat beleggers zich zorgen bleven maken over de sector.

Ethereum prijsvoorspelling

Ethereum Price

De 1-dag grafiek laat zien dat de ETH prijs een cup-and-handle patroon heeft gevormd. In de meeste gevallen is dit patroon meestal een bullish teken. Het bevindt zich momenteel in de handgreepzone. De munt is ook onder het 25-daags voortschrijdend gemiddelde gedaald en blijft hangen bij de 100-daagse EMA.

Tegelijkertijd zit de Relatieve Sterkte Index (RSI) in een neerwaartse trend. Daarom zal de munt waarschijnlijk terugveren als bulls beginnen te kijken naar de maandelijkse high op meer dan $ 4.000.

The post Ethereum prijsvoorspelling terwijl de VIX index piekt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*