Crypto-Prijzen.nl

Ethereum prijsvoorspelling: ETH voorspelling voor 2022

Ethereum prijsvoorspelling: ETH voorspelling voor 2022

De prijs van Ethereum (ETH/USD) presteerde sterk in 2021, omdat deze het beter deed dan Bitcoin. Het steeg in de loop van het jaar met 400% toen de totale marktkapitalisatie piekte tot meer dan $ 500 miljard.

Waarom sprong ETH?

Ethereum is een blockchain platform waarmee ontwikkelaars alle soorten gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen. Het is te vergelijken met Android, het gratis open-sourceplatform van Google. Ontwikkelaars kunnen op dit platform allerlei soorten apps en games bouwen.

Ethereum is gebruikt om enkele van de beste gedecentraliseerde applicaties ter wereld te bouwen. De app vormde bijvoorbeeld de basis van Shiba Inu, de doorbraakster in 2021. Hij werd ook gebruikt om Aave, Decentraland en Uniswap te bouwen.

De prijs van Ethereum steeg in 2021 toen de blockchain industrie mainstream werd. De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) deed het bijvoorbeeld goed, aangezien de totale waarde ervan toenam tot meer dan $ 250 miljard. Evenzo deden andere industrieën, zoals de metaverse en niet-vervangbare tokens (NFT’s) het ook goed.

Ethereum stond echter ook voor een aantal belangrijke uitdagingen in 2021. Omdat deze industrieën het goed deden, raakte het netwerk van Ethereum verstopt, wat leidde tot hogere transactiekosten en lage snelheden.

Als gevolg hiervan kreeg Ethereum te maken met aanzienlijke concurrentie toen een nieuwe oogst van Ethereum killers vorm kreeg. Voorop liepen goed gefinancierde platforms zoals Binance Smart Chain (BSc), Terra, Solana en Polygon. Toch slaagde Ethereum er vanwege zijn poleposition in om eerdere en nieuwe projecten te behouden.

Vooruitkijkend in 2022, zal de grootste katalysator voor de ETH prijs de samenvoeging van het Ethereum mainnet en het beacon chain proof-of-stake netwerk zijn. Na de fusie zullen nieuwe ETH tokens worden geslagen met een consensus onder de afgevaardigden.

Door dit te doen, zal het netwerk zijn proof-of-work verlaten, waardoor het sneller en gebruiksvriendelijker wordt. Als gevolg hiervan zal het in een betere positie zijn om te concurreren met de andere populaire Ethereum killers.

Ethereum prijsvoorspelling

De 1-week grafiek laat zien dat de ETH prijs het de afgelopen maanden goed heeft gedaan. De laatste tijd heeft de bullish trend echter aan momentum verloren. Het handelt op $ 3.700, wat ongeveer $ 1.000 onder het hoogste punt ooit is.

Bij nadere beschouwing blijkt echter dat de munt nog steeds boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 weken ligt. Het ligt ook boven de belangrijke steun op $ 1.398, wat het hoogste niveau was op 27 december. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is ook iets onder het overboughtniveau bewogen.

Daarom zal de Ethereum prijs waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich op de belangrijkste weerstand op $ 5.000 richten. De katalysator zal de ETH 2.0 upgrade zijn.

The post Ethereum prijsvoorspelling: ETH voorspelling voor 2022 appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*