Crypto-Prijzen.nl

Ethereum prijsvoorspelling: er ontstaat een bearish divergentie

Ethereum prijsvoorspelling: er ontstaat een bearish divergentie

De Ethereum (ETH/USD) trok zich maandag terug toen sommige beleggers winst namen. De altcoin daalde naar $ 3.230, iets onder het weekendhoogtepunt van $ 3.340. Het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 377 miljard en is de op een na grootste cryptocurrency ter wereld na Bitcoin.

Ethereum geholpen door upgrade en DeFi

Ethereum heeft de laatste tijd een sterke opleving gehad. De prijs van de munt is de afgelopen weken bijna verdubbeld nadat deze was gedaald tot $ 1.700. In totaal is Ethereum met bijna 90% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in juli.

Er zijn verschillende katalysatoren die de prijs van Ethereum naar de recente niveaus hebben gedreven. Ten eerste is Bitcoin de afgelopen drie weken ook met meer dan $ 16.000 gestegen. In de meeste gevallen volgt de prijs van Ethereum en andere cryptocurrencies die van Bitcoin.

Ten tweede is Ethereum geholpen door de gebeurtenissen in de Decentralized Finance (DeFi) industrie. In de afgelopen weken is de totale waarde vergrendeld (TVL) in het DeFi-ecosysteem gestegen tot meer dan $ 88 miljard.

Dit is een opmerkelijke sprong, aangezien het ecosysteem tijdens de uitverkoop van cryptovaluta zijn waarde zag dalen tot minder dan $ 50 miljard. Aave heeft nu een TVL van meer dan $15,7 miljard, terwijl Curve Finance en InstaDapp een TVL van meer dan $10 miljard hebben.

In totaal hebben 17 van de grootste DeFi projecten een TVL van meer dan $1 miljard. Dit is belangrijk voor Ethereum, aangezien de meeste van deze projecten zijn gebouwd met behulp van zijn technologie.

De volgende belangrijke katalysator voor de prijs van Ethereum is de recente London hard fork. De update zag ontwikkelaars enkele belangrijke informatie voor het ecosysteem implementeren. Het meest opvallende is de burn-functie, waarmee miljoenen Ethers worden vernietigd.

Ethereum prijsvoorspelling

Ethereum Price

De 4-uur grafiek laat zien dat de ETH prijs de laatste tijd in een krap bereik zit. Onderweg heeft het een oplopend kanaal gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Het is ook gestegen boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen.

Tegelijkertijd hebben oscillatoren zoals de MACD en de Relatieve Sterkte Index (RSI) een bearish divergentiepatroon gevormd.

Daarom is de kans groot dat de munt lager zal terugveren naarmate beleggers winst beginnen te nemen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om naar te kijken $ 3.000.

The post Ethereum prijsvoorspelling: er ontstaat een bearish divergentie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*