Crypto-Prijzen.nl

Ethereum prijsvoorspelling: daling naar $2.500 kan niet worden uitgesloten

Ethereum prijsvoorspelling: daling naar $2.500 kan niet worden uitgesloten

Ethereum (ETH/USD) kreeg tijdens de nachtelijke sessie een harde ommekeer terwijl de zorgen over de regelgeving aanhielden. Het paar daalde naar een dieptepunt in meerdere maanden van $ 2.860, wat ongeveer $ 1.000 onder het hoogste punt ooit was.

Zorgen over regelgeving

Ethereum en andere cryptocurrencies crashten fors in de nachtelijke sessie. Bitcoin daalde tot onder de $ 40.000, terwijl de totale marktwaarde van alle cryptocurrencies onder de $ 2 biljoen daalde.

De daling vond plaats omdat beleggers zich zorgen bleven maken over de regelgeving van de sector. Donderdag werd bekend dat een Russische toezichthouder had gesuggereerd dat het land cryptocurrencies zou moeten verbieden. Als dit gebeurt, zal Rusland zich aansluiten bij China, dat de munt al heeft verboden.

Er waren ook zorgen over de regelgeving in de Verenigde Staten nadat de Federal Reserve een paper had uitgebracht over Central Bank Digital Currency (CBDC). De functionarissen van de bank zijn verscheurd over de levensvatbaarheid van een dergelijk project.

Ondertussen drong een regelgever er in Europa bij regeringen op aan om cryptocurrency mining in de regio te verbieden. Hij voerde aan dat regeringen moeten werken aan het promoten van een proof-of-stake-aanpak en alle mijnbouwactiviteiten moeten verbieden vanwege hun stroomverbruik.

De prijs van Ethereum daalde ook vanwege de toenemende zorgen over de Federal Reserve. De Fed is de afgelopen maanden relatief agressief geweest. De kans is groot dat de bank dit jaar minimaal drie renteverhogingen gaat doorvoeren.

Historisch gezien doen risicovolle activa zoals Ethereum en Bitcoin het vaak goed in een periode van lage rentetarieven en blijven ze achter wanneer ze beginnen te stijgen.

Ethereum prijsvoorspelling

ethereum price

De 1-dag grafiek laat zien dat de ETH prijs de afgelopen maanden sterk onder druk heeft gestaan. De munt is met meer dan 40% gecrasht. Het is gedaald tot onder de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA). Ook is de Relatieve Strerkte Index (RSI) naar het oversoldniveau gegaan.

Daarom is de kans groot dat de Ethereum prijs zal blijven dalen, aangezien bears zich richten op het belangrijkste ondersteuningsniveau van $ 2.500.

La notizia Ethereum prijsvoorspelling: daling naar $2.500 kan niet worden uitgesloten era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*