Crypto-Prijzen.nl

Ethereum Gezondheidscheck

Ethereum Gezondheidscheck

Een van de meest beschrijvende statistieken als we naar de on-chain kijken, is altijd de nettostroom naar beurzen. Netto uitstroom van kapitaal is meestal een bullish teken, waarbij ETH de beurzen verlaat. Daarentegen signaleert een netto-instroom naar beurzen, vaak verkoopdruk.

We hebben negen opeenvolgende dagen netto-uitstromen van beurzen gehad. Hoewel, niet op een al te opvallend niveau. Desalniettemin, kan het worden gezien als een mooi teken dat beleggers zich opstapelen, terwijl de prijs zijwaarts gaat.

Netflows from exchanges of Ethereum YTD

Staking

Nu de Ethereum Merge onoverkoombaar is, zou geen analyse van de cryptocurrency compleet zijn zonder naar het staking contract te kijken. De onderstaande grafiek laat zien dat er nu 11,8 miljoen ETH tokens, met een waarde van meer dan $ 35 miljard, vastzitten in het staking contract.

Hoewel de verleiding groot is om dit een bullish teken voor het netwerk te noemen, en dat is het zeker op de lange termijn, ben ik niet zo zeker van de effecten op de korte termijn. Deze $ 35 miljard aan vergrendelde tokens vertegenwoordigt bijna een tiende van het totale aanbod. Zodra de Merge live gaat, zal dit allemaal weer op de markt worden gebracht. Volledig liquide, met investeerders die kunnen verkopen wanneer ze willen.

En hoewel veel van de staked tokens momenteel zich in vloeibare vorm bevinden – zoals Binance, waar ik mijn ETH stake en in ruil daarvoor verhandelbare BETH tokens ontvang – is de realiteit nog steeds dat dit geen directe verkoop is en wrijving veroorzaakt. Zodra het netwerk opengaat, wordt het inherent gemakkelijker om te verhandelen. Er is ook niet langer het verhaal van het vasthouden van ETH, in de hoop dat de Merge de prijs verhoogt.

Hoewel de merge ongetwijfeld een lange termijn zet is voor de vooruitzichten van het netwerk als geheel, is veel van de actie op dit moment waarschijnlijk ingecalculeerd. Wat betekent dat zodra deze live gaat, het een “buy the rumour, sell the news” event kan zijn.

Lange termijn focus

Met de Russische invasie, inflatievrees en Fed narritieven die de markten achtervolgen om de week te openen, is er niets dat erop wijst dat Ethereum op de lange termijn reden tot zorg is. De gemiddelde staking termijn per token is nu maximaal 1,7 jaar, terwijl er bijna 75 miljoen adressen op het netwerk staan met een positief saldo.

Dagelijkse actieve adressen schommelen constant rond een half miljoen, wat duidelijk maakt hoeveel mensen nu ETH gebruiken. Met dit soort netwerkeffecten en als de merge enig tastbaar effect heeft op de vergoedingen (wat zou moeten), dan is er reden om zeer optimistisch te zijn over de toekomst.

Active and new addresses on Ethereum since the start of the year

Conclusie

Dus, om af te sluiten, hoewel de prijsactie van Ethereum op korte termijn onmogelijk te voorspellen is, vooral in de turbulente economische tijden waarin we ons bevinden, blijft het langetermijn beeld helder. Er zijn 75 miljoen adressen met een saldo op het netwerk, waarvan een half miljoen dagelijks actief is. De nettostromen van beurzen blijven negatief en beleggers houden hun tokens steeds langer vast. Er is ook bijna 10% van het aanbod opgesloten in het staking contract.

Het gebruik en de activiteit op het netwerk zijn allemaal erg fors, en om af te tekenen, Ethereum is in goede vorm voor de fusie. Hoewel het misschien niet meteen een katalysator voor de prijs is, is het slechts een kwestie van tijd voordat de prijs begint te stijgen als je geduldig blijft en vertrouwen hebt in de basisprincipes.

Het bericht Ethereum Gezondheidscheck verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*