Crypto-Prijzen.nl

Ethereum Classic prijsvoorspelling: ETC divergentie met ETH wordt groter

Ethereum Classic prijsvoorspelling: ETC divergentie met ETH wordt groter

De prijs van Ethereum Classic (ETC/USD) bleef binnen een krap bereik, zelfs toen de prijs van Ethereum naar een recordhoogte steeg. ETC handelt op $ 55, waar het de afgelopen dagen was, terwijl ETH steeg tot meer dan $ 4.700. Het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 7,2 miljard, waarmee het de 33e grootste cryptocurrency ter wereld is.

ETC en ETH divergentie neemt toe

Ethereum Classic is een blockchain project dat in 2020 voortkwam uit een hard fork van Ethereum. Het platform helpt ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties te bouwen. ETC is het oorspronkelijke token.

In tegenstelling tot Ethereum heeft Ethereum Classic deze achterstand echter niet ingehaald. In plaats daarvan hebben de meeste ontwikkelaars ervoor gekozen om Ethereum te blijven gebruiken om applicaties te bouwen. Anderen hebben gekozen voor de relatief kleinere Ethereum killers zoals Solana, Polkadot en Binance Smart Chain.

Er zijn verschillende redenen waarom Ethereum Classic is achtergebleven. Ten eerste is zijn netwerk populair geworden door de zogenaamde 51% aanvallen. Als zodanig geven veel mensen de voorkeur aan de beveiliging die wordt geboden door de blockchain van Ethereum.

Ook is het netwerk meestal relatief langzamer dan Ethereum. Het belangrijkste was dat Ethereum gewoon in een poleposition stond toen Ethereum Classic werd gevormd.

Ondertussen is het verschil tussen ETH en ETC prijzen groter geworden. In het verleden volgde ETC de prijs van ETH. Dit komt omdat ETH altijd het dure token is geweest. Als zodanig kochten beleggers ETC als een proxy voor Ethereum.

Een vergelijkbare relatie bestaat al lang tussen Bitcoin en Bitcoin Cash. Evenzo heeft goud altijd een vergelijkbare relatie gehad met zilver.

Daarom is er een kans dat de ETC prijs zal beginnen te herstellen als beleggers nadenken over de “goedkopere” waardering in vergelijking met Ethereum. Ook wacht de prijs waarschijnlijk op een vonk die hem mogelijk hoger zal duwen.

Ethereum Classic prijsvoorspelling

Ethereum Classic price

De 1-dag grafiek laat zien dat de prijs van Ethereum Classic de afgelopen weken in een zeer krap bereik zat. De prijs is binnen het huidige assortiment intact gebleven. Als gevolg hiervan is ETC langs de 25- en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gebleven. De Average True Range (ATR), een goede maatstaf voor de volatiliteit, is ook gedaald tot het laagste niveau in maanden.

De munt heeft ook een driehoekig patroon gevormd. Daarom, met deze driehoek die zijn samenvloeiingszone nadert, is de kans groot dat de prijs hoger zal uitbreken. Het belangrijkste niveau om naar te kijken is $ 80.

The post Ethereum Classic prijsvoorspelling: ETC divergentie met ETH wordt groter appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*