Crypto-Prijzen.nl

ETH kan BTC inhalen om de belangrijkste digitale waarde opslag te worden, zegt Goldman Sachs

ETH kan BTC inhalen om de belangrijkste digitale waarde opslag te worden, zegt Goldman Sachs

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs is de nieuwste organisatie die Ethereum (ETH/USD) een vertrouwensstemming geeft. De bank is van mening dat ETH’s real-life use-cases ervoor kunnen zorgen dat Bitcoin (BTC) de komende jaren ingehaald wordt als de toonaangevende digitale waarde opslag. Deze voorspelling is gebaseerd op het feit dat de Ethereum blockchain het populairste slimme contractplatform is.

Volgens een onderzoeksnota van de investeringsbank is BTC een sterk merk geworden omdat het de eerste cryptocurrency was. Volgens Goldman Sachs is het BTC netwerk traag, aangezien het maar zeven transacties per seconde kan verwerken. Vanwege dit pijnpunt mist de cryptocurrency enkele van de cruciale real-life use-cases die ETH biedt.

De vooruitzichten van de bank voor beide valuta’s komen te midden van een bearmarkt die BTC/USD zag kelderen van zijn ATH van $ 64.863,10 (£ 46.967,70) om te handelen op $ 34.817,15 (£ 25.210,92) op het moment van schrijven. Net als BTC is ETH/USD 45,32% gedaald ten opzichte van zijn ATH van $4.362,35 (£3.158,49) en verandert het momenteel van eigenaar op $2.384,66 (£1726.58) na een winst van 1,67% in de afgelopen 24 uur en 12,55% in de afgelopen zeven dagen.

De winst in ETH wordt veroorzaakt door de aanstaande London EIP-1559 hard fork, die al op 4 augustus kan plaatsvinden.

Goud regeert nog steeds opperste

Desalniettemin is de bank van mening dat, voor zover ETH BTC zou kunnen inhalen om de favoriete digitale waarde opsalg te worden, het lang zal duren voordat beide cryptocurrencies goud kunnen inhalen. Volgens Goldman Sachs plaatst de volatiliteit van cryptocurrencies hen in een direct nadeel ten opzichte van goud, dat een veilige haven is.

De bank voegde eraan toe dat de concurrentie van goud tegen crypto dezelfde is als die van zijn concurrentie met andere risicovolle activa, zoals aandelen en cyclische grondstoffen. Hoewel de bank gelooft dat zowel goud als crypto kunnen helpen bij het afdekken van inflatie, zei ze dat goud een defensieve inflatiehedge is, terwijl crypto een risicovolle inflatiehedge is.

Goldman Sachs is ook van mening dat de concurrentie tussen cryptocurrencies ook de hele sector terugdraait, aangezien beleggers twijfelen of het een veilige activaklasse is. Daarom is de bank van mening dat cryptocurrencies op dit moment geen veilige haven kunnen worden.

The post ETH kan BTC inhalen om de belangrijkste digitale waarde opslag te worden, zegt Goldman Sachs appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*