Crypto-Prijzen.nl

ETH geldmarkten verwerken op één dag $200 miljoen aan liquidaties

ETH geldmarkten verwerken op één dag $200 miljoen aan liquidaties

Omdat ether vrijdag meer dan 14% verloor, de grootste daling op één dag in meer dan een half jaar, leidde het tot liquidaties van onderpand dat opgesloten zat in gedecentraliseerde geldmarkten, waarvan sommige een indrukwekkende winst maakten op liquidatiekosten, schreef CoinDesk.

MakerDAO liquideerde meer dan 50% van het bedrag

Ethereum (ETH/USD) geldmarkten MakerDAO, AAVE (AAVE/USD) en Compound (COMP/USD) hebben vrijdag in totaal $200 miljoen aan liquidaties verwerkt, een recordbedrag voor één dag. Normaal gesproken zien deze DeFi protocollen niet meer dan $ 10 miljoen aan liquidaties per dag.

Hoe werkt een liquidatie?

Liquidatie vindt plaats wanneer een cryptocurrency crasht en de waarde van het onderpand onder de veiligheidsdrempel wordt geduwd. Op vrijdag verzamelde MakerDAO ongeveer $ 15,5 miljoen aan boetes, waarmee de totale inkomsten uit de liquidatie in januari op $ 17,5 miljoen kwamen.

Analisten bij Delphi Digital, die de gegevens verzamelden, merkten op:

Toen een grote correctie de ETH de afgelopen week deed dalen van $ 3.200 naar $ 2.500, stegen de liquidaties in de keten toen de posities hun liquidatiepunt bereikten.

Over de inkomsten van MakerDAO voegden ze toe:

Dat zijn veelvouden meer dan de afgelopen maanden en overtroffen de inkomsten die werden gegenereerd tijdens de opname in mei 2021.

Op MakerDAO plaatsen gebruikers ether als onderpand en lenen ze DAI, de stablecoin van de markt, voor een bedrag dat gelijk is aan een deel van de waarde van het onderpand. Wanneer ze hun ether willen opnemen, moeten ze de DAI terugbetalen samen met de leningrente.

De onderpandwaarde moet groter zijn dan het geleende bedrag. De lener moet 150% van de lening als onderpand storten in ether of een ander token dat is goedgekeurd door MakerDAO.

Wanneer is een boete verschuldigd?

Als de onderpandsratio onder 150% daalt, heeft de lener drie keuzes: de DAI terugbetalen, meer onderpand toevoegen of worden geliquideerd. In het derde geval zijn ze een boete verschuldigd die wordt opgeteld bij hun totale schuld, berekend als een percentage van de schuld.

Hoe wordt de balans op peil gehouden?

De Ether wordt verkocht voor DAI wanneer een positie wordt geliquideerd. De DAI wordt vervolgens verbrand of vernietigd. Dit is wat de 1:1-balans (peg) handhaaft, wat opwaartse druk uitoefent op de prijs van DAI en neerwaartse druk op ether. Hoge liquidaties veroorzaken prijsvolatiliteit.

La notizia ETH geldmarkten verwerken op één dag $200 miljoen aan liquidaties era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*