Crypto-Prijzen.nl

ETC Group voegt Avalanche, Cosmos en Polygon ETC’s toe aan de SIX Exchange

ETC Group voegt Avalanche, Cosmos en Polygon ETC’s toe aan de SIX Exchange

ETC Group heeft drie nieuwe exchange-traded cryptocurrencies (ETC’s) aangekondigd, die nieuwe investeringen voor haar Europese klanten opleveren.

Volgens een persbericht dat vrijdag met Invezz is gedeeld, zijn de nieuwe producten Avalanche (AVAX), Cosmos (ATOM) en Polygon (MATIC).

De drie producten voegen zich bij de bestaande portfolio van op de beurs verhandelde cryptoproducten van ETC Group, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano, Solana en Polkadot.

In het bijzonder is er de ETC Group Physical Avalanche (AVAXetc) die zal handelen onder de ticker AVAL. Het tweede product is de ETC Group Physical Cosmos (ATOMetc), terwijl het derde product de ETC Group Physical Polygon (MATICetc) is.

De Cosmos en Polygon ETC’s worden respectievelijk verhandeld onder de tickersymbolen ATME en MTCE.

HANetf zal de nieuwe ETC’s op de markt brengen en distribueren

HANetf, dat samenwerkt met ETC Group voor andere investeringsreleases, zal volgens het persbericht de nieuwe ETC’s op de markt brengen. Door de distributie krijgen Europese investeerders toegang tot de producten in Zwitserse frank (CHF), de euro (EUR), Amerikaanse dollar (USD) en het Britse pond (GBP).

ETC Group, Europa’s toonaangevende leverancier van door cryptovaluta ondersteunde, op de beurs verhandelde beleggingsactiva voor institutionele beleggers, zal de drie ETC’s op de Zwitserse SIX beurs noteren. ETC Group zal ook de nieuwe digitale activaproducten op de Duitse Xetra beurs vermelden.

De provider verwacht dat de plaatsing begin april zal plaatsvinden, staat in de aankondiging.

Voordelen van ETC’s

Bradley Duke, oprichter en co-CEO van ETC Group, zei dat het op de markt brengen van de nieuwe producten het resultaat is van de vraag naar “nieuwere innovatieve cryptocurrencies”.

Hij voegde toe:

De toevoeging van deze nieuwe ETC’s biedt deze investeerders fysiek ondersteunde digitale activa van hoge kwaliteit, ondersteund door onze partnerschappen met liquiditeitsverschaffers van wereldklasse om hoge liquiditeit en krappe handelsspreads te leveren.

Crypto ETC’s bieden voordelen zoals gebruiksgemak, bewaring van institutionele kwaliteit en 100% fysiek ondersteunde aflossing. Klanten kunnen beleggen via hun reguliere brokers en handelen in de wetenschap dat de onderliggende activa zijn beveiligd door gereguleerde bewaarbedrijven.

De ETC’s bieden ook pure-play blootstelling aan onderliggende activa, waarbij alle producten volledig inwisselbaar zijn voor de crypto in kwestie.

De aankondiging van ETC Group volgt vlak na de lancering van twee exchange-traded products (ETP’s) in Zwitserland door Fidelity eerder deze week. De lanceringen wijzen op de groeiende vraag onder beleggers naar producten die crypto-exposure mogelijk maken.

Over het algemeen is de markt aanzienlijk gegroeid sinds ETC Group in juni 2020 ’s werelds eerste centraal geclearde Bitcoin ETP onthulde.

Het bericht ETC Group voegt Avalanche, Cosmos en Polygon ETC’s toe aan de SIX Exchange verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*