Crypto-Prijzen.nl

Enquête: 4 van de 5 institutionele beleggers om de blootstelling aan crypto te vergroten

Enquête: 4 van de 5 institutionele beleggers om de blootstelling aan crypto te vergroten

Meer dan 80% van de institutionele beleggers en vermogensbeheerders uit de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland en de VAE die momenteel worden blootgesteld aan digitale activa, waaronder cryptocurrencies, verwachten hun blootstelling tot 2023 te vergroten, zo blijkt uit een door Institutional Asset Manager geciteerd onderzoek. In wat als een bullish teken voor de activaklasse zou kunnen worden beschouwd, is 40% van de ondervraagden van plan hun bezit drastisch te vergroten, terwijl slechts 1% van de mensen van plan is alle digitale activa die ze bezaten te verkopen.

Grote investeringsplannen of gewoon de markt testen?

Volgens Nickel Digital Asset Management, een toonaangevende beheerder van digitale activa die het onderzoek heeft uitgevoerd, testen de meeste institutionele beleggers met posities in crypto alleen de markt, en daarom zijn hun blootstellingsniveaus zo laag. Bijna 60% van de respondenten zei dat crypto’s en digitale activa op de lange termijn zouden blijven groeien, en daarom willen ze er grotere bedragen in investeren.

Iets minder dan 38% van de respondenten zei dat ze dankzij de blootstelling zelfverzekerder en comfortabeler waren geworden met het houden van crypto activa. Ongeveer hetzelfde percentage zei dat ze hun blootstelling wilden vergroten omdat meer fondsbeheerders en bedrijven in deze activaklasse belegden. Sommigen noemden betere regelgeving als reden om hun bezit te vergroten.

‘Enorme’ hoeveelheid Bitcoin wordt vastgehouden

Mede-oprichter en CEO van Nickel Digital Asset Management Anatoly Crachilov gaf commentaar op het onderzoek en merkte op:

“Onze analyse begin juni van dit jaar onthulde dat 19 beursgenoteerde bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar ongeveer 6,5 miljard dollar hadden geïnvesteerd in Bitcoin (BTC/USD), die oorspronkelijk 4,3 miljard dollar hadden uitgegeven om de cryptocurrency te kopen. We ontdekten ook dat er maar liefst $43,2 miljard aan Bitcoin wordt vastgehouden via verschillende Bitcoin closed-end trusts en op de beurs verhandelde producten. Veel van die professionele beleggers met posities in cryptoassets willen hun blootstelling vergroten.”

Hij noemde factoren zoals meer gevestigde investeerders en bedrijven die de markt onderschrijven, sterke marktprestaties tijdens de COVID-19 crisis en de verbetering van de infrastructuur en het regelgevingskader van de sector als de belangrijkste factoren die de tendens verklaren, eraan toevoegend dat deze trends gedurende de hele de lange termijn.

The post Enquête: 4 van de 5 institutionele beleggers om de blootstelling aan crypto te vergroten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*