Crypto-Prijzen.nl

Energieverbruik van Ethereum (ETH) is een jaar na de Merge met 99,9% gedaald

Energieverbruik van Ethereum (ETH) is een jaar na de Merge met 99,9% gedaald

Green Rice Field

De transitie van Ethereum naar proof-of-stake van proof-of-work voltooit vandaag zijn eerste jaar (15 september 2023). Opvallend is dat het energieverbruik van de blockchain het afgelopen jaar met 99,9% is gedaald.

Het energieverbruik van Ethereum daalt dramatisch na de samenvoeging

Door de Ethereum Merge is het energieverbruik van het netwerk binnen een jaar met 99,9% gedaald. Ether heeft ETH ter waarde van ongeveer $488 miljoen (300.000 tokens) vernietigd (verbrand) sinds de migratie naar PoS op 15 september 2022.

Bovendien is het aanbod van ether sinds de transitie aanzienlijk afgenomen. Het is gedaald van 120,5 miljoen tijdens de Merge-upgrade naar 120.221.107 op het moment van schrijven. Dat laat zien dat Ethereum economisch deflatoir is geworden – een verminderd aanbod om de vraag te stimuleren en de prijzen omhoog te schieten.

Ethereum’s aankomende Cancun-Deneb-upgrade

Ether wacht op de Cancun-Deneb-upgrade (gepland voor later oktober 2023), die het inzetten van ETH zal vertragen.

De Cancun-upgrade zal een aanzienlijke impact hebben op de blockchain- en Layer2-netwerken van Ether. Het bevat EIP 4844, een cruciale functionaliteit die volledige Dansharding zal verwelkomen, een game-changer om Ethereum officieel massaal te adopteren.

EIP 4844 introduceert Blob Data om de transactiekosten op Layer2-netwerken te verlagen, waardoor meer gebruikers van Ether en andere Layer1-platforms worden aangetrokken.

Ethereum prijsactie

Terwijl analisten indrukwekkende prijsstijgingen voorspelden te midden van de nieuwe deflatoire status van Ether, deden macro-economische uitdagingen, waaronder een geëscaleerde inflatie, de bankencrisis en strenge regelgeving, de hoop op een dramatische stijging dempen. De hele cryptomarkt heeft de afgelopen twaalf maanden bearishness vertoond.

Ethereum volgde grotendeels de brede marktprijsbewegingen en is sinds de PoS-migratie relatief onveranderd gebleven. De altcoin werd op 15 september 2022 verhandeld voor $1.635, niet ver van $1.630 op het moment van schrijven.

Bron – Invezz.com

Hoewel de prijs van Ether een jaar na de langverwachte upgrade teleurstellend zou kunnen lijken, blijven de effecten op factoren als het aanbod en het energieverbruik zeer aanzienlijk.

Ook blijven de ontwikkelaars van Ethereum verder bouwen. Hoewel de komende upgrade in Cancun misschien niet onmiddellijk de prijs van het token beïnvloedt, zal de impact ervan op de lange termijn katalysatoren introduceren voor een ETH-prijsstijging.

Verhoogde gebruikers en transacties vertalen zich in meer tokens die als vergoedingen worden gebruikt. Dat creëert vraag naar Ethereum om vergoedingen te betalen, wat op de langere termijn tot prijswinsten leidt.

The post Energieverbruik van Ethereum (ETH) is een jaar na de Merge met 99,9% gedaald appeared first on Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*