Crypto-Prijzen.nl

Elrond neemt Capital Financial Services SA over

Elrond neemt Capital Financial Services SA over

De Roemeense centrale bank keurde Elrond’s (EGLD/USD) overname van Capital Financial Services SA, dat opereert onder het merk Twispay, goed, verneemt Invezz uit een persbericht.

Twispay is een van de belangrijkste leden van Visa en MasterCard

Twispay is een financiële instelling die met toestemming van de centrale bank betaaldiensten aanbiedt en elektronisch geld uitgeeft. Ze zijn ook een Visa lid dat Visa kaarten uitgeeft en een MasterCard lid dat MasterCard kaarten uitgeeft en verwerft.

Elrond overbrugt traditionele financiën en crypto

Toen Elrond in oktober vorig jaar een voornemen bekendmaakte om Twispay over te nemen, hebben ze de strategische eerste stap gezet om de traditionele financiering en de crypto ruimte te overbruggen. Twispay mag binnen de hele EER opereren, inclusief de EU, IJsland en Noorwegen.

Sindsdien hebben Elrond en Twispay gesprekken gevoerd met de Nationale Bank van Roemenië, ondersteund door financieel en fiscaal adviesbureau van Deloitte. Beniamin Mincu, CEO van Elrond Network merkte op:

Deze mijlpaalbeslissing van de Roemeense Centrale Bank opent de deur voor EU burgers, en binnenkort voor iedereen overal, om aanzienlijk te profiteren van waardestromen met vrijwel onmiddellijke afwikkelingstijden, tegen 100x minder kosten, met volledige transparantie en hogere betrouwbaarheid.

Een koolstofnegatief ecosysteem

Aangezien het Europees Parlement actief probeert het gebruik van energie-intensieve Proof of Work blockchain netwerken te beperken vanwege hun klimaatimpact, compenseert Elrond meer CO2 dan zijn energie-efficiënte netwerk verantwoordelijk is.

E-cash instellingen kunnen betaaldiensten aanbieden

E-cash instellingen kunnen betalingsdiensten aanbieden onder de tweede Payment Services Directive (PSD2). De voorgestelde Europese verordening van de EC over cryptomarkten zal e-cash instellingen met een vergunning toestaan om stablecoins uit te geven, waartoe EU ingezetenen toegang hebben of kunnen handelen op de respectieve platforms.

Elrond kan alle nieuwe betalingsrails ondersteunen

Elrond bevindt zich in een strategische positie om duurzame infrastructuur voor nieuwe betalingsrails te bieden die kosteneffectiever, sneller, transparanter en toegankelijker is voor mensen over de hele wereld. Het netwerk zal vele andere belangrijke use-cases onderzoeken, zoals crypto-enabled betaalkaarten en nieuwe stablecoins.

Het zal ook kijken naar de voordelen van NFT’s, DeFi en Web3 technologieën om de efficiëntie en het vertrouwen van de huidige financiële systemen te verbeteren.

Het bericht Elrond neemt Capital Financial Services SA over verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*