Crypto-Prijzen.nl

Elon Musk pumpt Doge opnieuw, dit keer zonder memes

Elon Musk pumpt Doge opnieuw, dit keer zonder memes

De crypto industrie lijkt zich in een nieuwe periode van herstel te bevinden na de paar maanden van de bearish markt die medio mei van dit jaar begon. Natuurlijk duurde het niet lang voordat Elon Musk, CEO van Tesla, zijn favoriete munt, DOGE, weer steunde.

De bekendste miljardair van de crypto industrie heeft echter zijn tactiek veranderd. In het verleden keurde hij Dogecoin (DOGE/USD) meestal goed via verschillende memes, terwijl hij deze keer een andere benadering koos en commentaar gaf op een foto van een oude hond uit het Romeinse hulpfort Vindolanda.

De afbeelding, gepubliceerd door Gareth Harney, inspireerde Musk om het skelet van de hond de ‘oude Doge’ te noemen, en zoals gewoonlijk reageerden ook de DOGE aanhangers onder zijn volgers. Het bericht schoot omhoog in termen van reacties en andere vormen van aandacht, met meer dan 10.000 likes en meer dan 700 reacties op het moment van schrijven.

Musk blijft DOGE steunen ondanks waarschuwingen en kritiek

Musk steunde onlangs ook een andere DOGE fan die toevallig een bekende miljardairinvesteerder is, Marc Cuban. Cuban veroorzaakte het zelf nadat hij had verklaard dat DOGE veel sterker is dan BTC of ETH als het gaat om zijn potentieel om betalingen te doen.

Daarvoor ontving Musk echter een officiële waarschuwing voor zijn gedrag met betrekking tot cryptocurrencies van niemand minder dan de beruchte hacktivistische groep Anonymous. Naast andere beschuldigingen beschuldigden de hackers hem ervan te spelen met het leven van mensen door Dogecoin te promoten, en waarschuwden hem om te stoppen, iets dat Musk lijkt te hebben genegeerd.

Maar het lijdt geen twijfel dat zijn toewijding aan het promoten van de munt een sterke invloed heeft gehad op de prijs. Musk is lang niet de enige reden waarom DOGE omhoogschoot om de beste presteerder van het jaar te worden, maar zijn invloed is nog steeds vrij sterk voelbaar.

In feite zorgde de nieuwe golf van populariteit van Dogecoin ervoor dat de ontwikkelaars terugkeerden en aan de technologie van het project begonnen te werken, en zelfs de Dogecoin Foundation kondigde vorige week de hervorming aan en verklaarde dat er grote plannen zijn voor de toekomst van het project. Voorlopig blijft DOGE nog steeds ver onder zijn hoogste punt ooit, maar een andere grote bull-run zou dat kunnen veranderen als de cryptomarkt erin slaagt om het in de komende weken en maanden te starten.

The post Elon Musk pumpt Doge opnieuw, dit keer zonder memes appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*