Crypto-Prijzen.nl

Elon Musk krijgt steun van DOGE medeoprichter na beschuldigd te zijn van belastingontduiking

Elon Musk krijgt steun van DOGE medeoprichter na beschuldigd te zijn van belastingontduiking

Belastingontduiking is een serieuze aanklacht, en daarom waren velen verrast dat een van de Amerikaanse senatoren zo gemakkelijk beschuldigingen van belastingontduiking zou uiten tegen ’s werelds populairste miljardair, Elon Musk. De anti-crypto senator Elizabeth Warren tweette publiekelijk dat Elon Musk, de CEO van Tesla, SpaceX en andere bedrijven, belasting zou moeten gaan betalen in plaats van “alle anderen gratis te belasten”.

Reactie van Musk

Onlangs werd Elon Musk door Time Magazine uitgeroepen tot Persoon van 2021, wat de reputatie van de populaire miljardair bovendien een boost gaf. Senator Warren was echter niet onder de indruk van het artikel dat ze las, omdat ze het deelde en Musk beschuldigde van het niet betalen van belasting.

Musk reageerde snel en zijn reactie was dat de senator “haar ogen voor 2 seconden moest openen” en zou merken dat hij in 2021 meer belasting zal betalen dan welke Amerikaan dan ook in de geschiedenis. Volgens de recente beoordeling van Bloomberg zal Musk ongeveer $ 10 miljard aan belastingen moeten betalen, mogelijk meer.

Tot nu toe heeft de populaire miljardair 10% van zijn belang in Tesla verkocht om de belastingen in verband met de transacties te kunnen dekken. In zijn reactie aan de senator zei hij ook dat de regering moet oppassen niet alles in één keer uit te geven.

Mede-oprichter van DOGE was niet blij met senator

Musk was echter niet de enige die reageerde op de negatieve tweet van de senator, want Billy Markus, de mede-oprichter van Dogecoin (DOGE/USD) – Musks favoriete cryptocurrency – sloeg ook de senator in elkaar. Hij zei gewoon: “Ik hou eigenlijk niet zo van Elizabeth Warren.”

Musk bleef ook de senator bekritiseren door een artikel te plaatsen waarin ze haar een oplichter noemde, verwijzend naar haar beweringen dat ze Indiaans was. Musk vergeleek de senator ook met de ‘boze moeder’ van zijn jeugdvriend die ‘gewoon willekeurig tegen iedereen zou schreeuwen zonder reden’.

Behalve dat hij Musk aanviel vanwege zijn betrokkenheid bij cryptocurrencies, noemde senator Warren eerder stablecoins ook een risico voor Amerikaanse consumenten, evenals voor de economie van het land. Ze verwees ook naar DeFi als een van de meest schaduwrijke delen van de cryptowereld.

The post Elon Musk krijgt steun van DOGE medeoprichter na beschuldigd te zijn van belastingontduiking appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*