Crypto-Prijzen.nl

El Salvador subsidieert brandstofprijzen voor klanten die in Bitcoin betalen

El Salvador subsidieert brandstofprijzen voor klanten die in Bitcoin betalen

Nayib Bukele, de president van de Republiek El Salvador, heeft aangekondigd dat burgers $ 0,20 (£ 0,15) korting kunnen krijgen op de prijs van elke gallon brandstof die ze kopen.

Er is echter een addertje onder het gras, aangezien Salvadoranen de Chivo, de door de overheid gesteunde Bitcoin (BTC/USD) portemonnee, moeten gebruiken om in aanmerking te komen voor de subsidie. President Bukele maakte dit nieuws op 30 september via een tweet bekend en beschreef het als een positief initiatief voor de portemonnee van Salvadoranen.

Volgens hem heeft het staatsbedrijf Chivo onderhandeld met toonaangevende tankstationbedrijven in het land om gebruikers vanaf 1 oktober te laten genieten van de verlaagde brandstofprijzen. Hij voegde eraan toe dat deze subsidie verschillende stijgingen van de internationale brandstofprijzen tenietdoet. De president is ook van mening dat deze korting de transportkosten in de toeleveringsketens zal verlagen.

Bukele merkte verder op dat er geen limiet is op de korting, eraan toevoegend dat alle Salvadoranen en bedrijven in het land zoveel brandstof kunnen kopen als ze willen.

Afgezien van de brandstofprijzen, kondigde Bukele ook aan dat hij een fonds had goedgekeurd om de prijs van vloeibaar gas te helpen verlagen.

Hij wees erop dat de internationale markt akkoord ging met een prijsverhoging van $ 1,17 (£ 0,86) in de prijzen van cilinders van 25 pond. Het fonds zou er echter voor zorgen dat Salvadoranen een lichte korting krijgen. De overheid is echter van plan om de extra kosten slechts voor één jaar te dragen, aldus Bukele.

Bukele blijft weerstand krijgen

Deze korting is de laatste stap van El Salvador om de acceptatie van BTC onder haar burgers te bevorderen. Hoewel Salvadoranen die ervoor kiezen om te betalen met de Chivo portemonnee profiteren van deze deal, geloven sommige burgers dat het een schijnvertoning is.

Een Twitter gebruiker die bekend staat als Adan_3840, zei bijvoorbeeld:

Die 20 cent komt toch van ons allemaal? Het tankstation verliest niet, daar gaat de restitutie na betaald met belastingen van zelfs degenen die te voet lopen.

Een andere gebruiker maakte de zet van de regering belachelijk en beweerde dat het uit wanhoop was. Volgens hem laat deze subsidie zien dat de overheid de brandstofprijzen manipuleert. Verder riep hij de regering erbij en vroeg waarom ze de korting niet eerder via een ander kanaal had ingevoerd.

Dit nieuws komt nadat Bukele beweerde dat meer dan 2,1 miljoen burgers de Chivo portemonnee tegen 25 september hadden geadopteerd. Desalniettemin verstoorden deze cijfers de cryptocriticus en auteur David Gerard, die beweerde dat Salvadoraanse functionarissen de president valse informatie gaven.

In zijn Attack of the 50 Foot Blockchain nieuwsbrief wees Gerard erop dat de Chivo portemonnee meer transacties per dag zou verwerken dan Visa wereldwijd doet als de gegevens van Bukele nauwkeurig zijn.

The post El Salvador subsidieert brandstofprijzen voor klanten die in Bitcoin betalen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*