Crypto-Prijzen.nl

El Salvador publiceert een concept van zijn Bitcoin bankregels

El Salvador publiceert een concept van zijn Bitcoin bankregels

Banco Central de Reserva (BCR), de centrale bank van El Salvador, heeft een concept gepubliceerd met richtlijnen over hoe banken in het land met Bitcoin (BTC/USD) moeten omgaan. Vandaag onthulde een rapport dit nieuws en merkte op dat de autoriteit op 17 augustus twee documenten voor raadpleging heeft vrijgegeven. Naar verluidt boden de documenten banken en financiële instellingen instructies over hoe ze hun klanten Bitcoin gerelateerde diensten kunnen aanbieden.

Volgens het rapport is het eerste document getiteld Guidelines for the Authorization of Operation of the Digital Wallet Platform for Bitcoin and Dollars, en het definieert BTC als wettig betaalmiddel. De paper haalt deze definitie uit de opgestelde Bitcoin wet, die de wetgever van El Salvador op 9 juni heeft aangenomen. Volgens deze wet zal El Salvador op 7 september BTC als wettig betaalmiddel gaan gebruiken.

Het tweede document heet Technical Standards to Facilitate the Application of the Bitcoin Law, en het gaat in op de fundamenten van het eerste paper.

Volgens de richtlijnen passen financiële organisaties BCR toe voordat ze andere digitale valuta aanbieden. Deze toepassingen moeten aangeven welk type product een bank wil aanbieden en details geven over de doelmarkt. Bovendien moeten de applicaties gedetailleerde informatie bevatten over risicobeoordelingen, kosten voor klanten, voorlichtingsvoorzieningen voor klanten en klachtenprocedures.

Banken moeten klanten informeren over de risico’s van BTC

Het merkte verder op dat alle klanten KYC informatie moeten indienen. Het blijft echter onduidelijk of de nationale ID, die de enige vereiste is bij het openen van een bankrekening in het land, zal volstaan als het gaat om crypto wallets. Naast KYC moeten de banken ook antiwitwasprocedures toepassen, zoals het traceren en analyseren van transacties.

Volgens de voorgestelde richtlijnen moeten banken bidirectionele BTC-naar-dollar conversie aanbieden en is het toegestaan een vergoeding voor deze diensten in rekening te brengen. Bovendien moeten banken alle BTC die ze aanhouden volledig terugbetalen. Om ervoor te zorgen dat banken dit evenwicht behouden, zal BCR de dollarreserves aanhouden. Anderzijds zullen banken hun BTC aan een bewaarder moeten toevertrouwen.

Bovendien zullen financiële instellingen hun klanten moeten informeren over de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van BTC, overeenkomstig artikel 29 van het tweede document. Dergelijke risico’s omvatten de intrinsieke volatiliteit van de cryptocurrency, het feit dat transacties onomkeerbaar zijn en dat het verliezen van privésleutels aan een BTC portemonnee betekent dat de BTC in de portemonnee verloren gaat.

Het ontwerp vermeldde echter niet of er boekhoudnormen of een standaard overheidswisselkoers zullen zijn voor het converteren van BTC naar dollars of dollars naar BTC.

The post El Salvador publiceert een concept van zijn Bitcoin bankregels appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*