Crypto-Prijzen.nl

El Salvador koopt extra Bitcoin op Black Friday met 20% korting

El Salvador koopt extra Bitcoin op Black Friday met 20% korting

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft aangekondigd dat het land heeft gekocht tijdens de recente Bitcoin (BTC/USD) dip. De aankoop kwam nadat Bitcoin op 26 november tot een dieptepunt van minder dan $ 54.000 was gedaald.

De recente aankoop werd gedaan voor een waarde van meer dan $ 5 miljoen, waarbij het land 100 extra munten aan zijn bezit toevoegde.

El Salvador koopt nog 100 Bitcoin

In een tweet op vrijdag verklaarde Bukele dat “El Salvador zojuist de dip heeft gekocht. 100 extra munten gekocht met korting.” De recente dip in de prijzen van Bitcoin komt nadat een nieuwe coronavirusvariant werd ontdekt in Zuid-Afrika.

Bitcoin bereikte op 10 november een recordhoogte van $ 69.000, maar heeft sindsdien 20% van zijn waarde verloren. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op ongeveer $ 54.300 na een daling van 5% in de afgelopen 24 uur.

Bukele begon Bitcoin in september als wettig betaalmiddel te gebruiken en werd het eerste land dat Bitcoin officieel als officiële valuta onderschreef. De Bitcoin wet werd voor het eerst geïmplementeerd op 7 september toen de prijs van Bitcoin rond de $ 52.000 lag.

Vóór de huidige aankoop had El Salvador een totaal bezit van 1120 Bitcoin. Met de laatste toevoeging van 200 Bitcoin, zijn de totale Bitcoin holdings van het land tegen de huidige prijzen ongeveer $ 66,3 miljoen waard.

Sinds de invoering van de Bitcoin wet heeft El Salvador verschillende initiatieven genomen om het land crypto savvy te maken. Het land kondigde de bouw aan van 20 Bitcoin scholen en een dierenkliniek uit de opbrengst van Bitcoin. De president kondigde onlangs ook plannen aan om een Bitcoin stad te bouwen.

De Bitcoin wet van El Salvador krijgt kritiek

Hoewel de Salvadoraanse regering veel voordelen heeft geboekt als gevolg van de Bitcoin wet, is de goedkeuring van de valuta niet zonder kritiek gebleven. Sommige inwoners van het land hebben geprotesteerd tegen deze wet en in september hebben ze een van de Chivo portemonneekiosken vernietigd.

Onlangs verklaarde de gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, zich zorgen te maken over de hoge volatiliteit van Bitcoin, waardoor het riskant was om als wettig betaalmiddel te worden gebruikt. Hij merkte verder op dat de grotere zorg was of Salvadoranen die de valuta gebruikten, de aard en risico’s ervan begrepen.

The post El Salvador koopt extra Bitcoin op Black Friday met 20% korting appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*