Crypto-Prijzen.nl

El Salvador installeert meer dan 200 Bitcoin geldautomaten

El Salvador installeert meer dan 200 Bitcoin geldautomaten

El Salvador schreef geschiedenis als het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel binnen zijn grenzen accepteerde. Het deed dit minder dan twee weken geleden, en tot dusver was het Bitcoin experiment nogal verdeeldheid zaaiend, hoewel niet schadelijk.

Het land lijkt geen spijt te hebben van de beslissing en gaat nu in plaats daarvan verder met de installatie van nieuwe Bitcoin geldautomaten, die nu meer dan 200 tellen, volgens recente rapporten.

El Salvador wordt het derde land op basis van het aantal geldautomaten

Volgens Coin ATM Radar is El Salvador het derde land ter wereld op basis van het aantal Bitcoin geldautomaten, alleen overtroffen door de VS en Canada. Met meer dan 200 geïnstalleerd en volledig operationeel, is het kleine land goed voor 0,7% van alle cryptogeldautomaten over de hele wereld.

Natuurlijk staan de VS en Canada daar ver boven, met de VS met 86,4% van het wereldwijde aantal Bitcoin geldautomaten en Canada met 6,6%.

Bitcoin geldautomaten zijn gewoon een ander noodzakelijk hulpmiddel om de acceptatie van BTC te stimuleren, net als de digitale valet Chivo van het land of de 400 BTC grote reserves die El Salvador kocht ter voorbereiding op de introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel.

De burgers van het land nemen hun toevlucht tot het vernietigen van geldautomaten

Helaas is de adoptie ondanks alle voorbereidingen een moeizaam proces geweest. Vlak voor de wet die Bitcoin als een legale vorm van betaling zou accepteren, zag het kleine land grote protesten van zijn senioren, mensen met een handicap en anderen die afhankelijk zijn van pensioenen en hulp van de autoriteiten, omdat ze ervan uitgingen dat ze gedwongen zouden worden om BTC te accepteren.

Hoewel de president uitlegde dat dit niet het geval zou zijn, zijn er andere vormen van protest geweest tegen de recente zet, zoals het volledig vernielen van geldautomaten.

Hoewel velen toegeven dat crypto’s voordelen hebben, is hun volatiliteit uiterst zorgwekkend voor de gebruikers. Het feit dat de protesterende groepen ook andere problemen hebben met de regering van de president, hielp ook niet mee. Maar het is nog te vroeg om te kunnen zeggen of, en zo ja hoeveel, de zet het land zal raken. Eén ding is zeker: elk ander land ter wereld zal El Salvador in de gaten houden en proberen af te leiden of dit een goede of een slechte zet was.

The post El Salvador installeert meer dan 200 Bitcoin geldautomaten appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*