Crypto-Prijzen.nl

El Salvador gebruikt de prijsdaling om nog 150 BTC te kopen

El Salvador gebruikt de prijsdaling om nog 150 BTC te kopen

El Salvador, een klein land dat eerder dit jaar veel ophef veroorzaakte door Bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, grijpt elke kans aan om meer munten te verwerven. Terwijl velen over de hele wereld last hebben van de recente prijsdaling van 20% die Bitcoin (BTC/USD) eerder vandaag trof, zag El Salvador het als een kans om nog eens 150 BTC aan te schaffen tegen een lagere prijs en zijn totale BTC voorraad te vergroten.

De huidige prijsdaling is de grootste bearmarkt sinds 10 november, toen Bitcoin een recordhoogte van bijna $ 68.000 bereikte. De president van het land, Nayib Bukele, kondigde aan dat het land 150 BTC kocht tegen de prijs van $ 48.670 per munt nadat BTC ongeveer 15% in marktwaarde verloor. De daling van de munt stopte daar natuurlijk niet, maar El Salvador gaf wel een voorbeeld door de dip te kopen.

Na de aankoop bleef Bitcoin dalen tot ongeveer $ 45.000, hoewel het zich enigszins herstelde sinds het de bodem bereikte. Bukele twitterde over de prijsdaling en erkende dat El Salvador wat langer had moeten wachten. Vooral omdat de munt slechts ongeveer 7 minuten nadat ze de aankoop hebben gedaan, naar beneden zakt.

Toch is El Salvador er net in geslaagd om zijn BTC aanbod te vergroten en het totaal van 1.270 BTC te bereiken, met een waarde van ongeveer $ 60,3 miljoen op dit moment. Vóór deze aankoop gebruikte El Salvador op 28 oktober een andere bearmarkt om 420 munten te kopen.

El Salvador blijft zich richten op crypto- en technische ontwikkeling

Na de adoptie van Bitcoin zijn de zaken schijnbaar rustiger geworden in El Salvador, omdat de mensen zich realiseerden dat ze niet gedwongen zijn om over te stappen naar BTC, maar dat ze wel de mogelijkheid hebben om het te doen. Het land kondigde vervolgens op 21 november een nieuw project aan, de zogenaamde Bitcoin City, een initiatief dat in eerste instantie werd gefinancierd met Bitcoin obligaties van $ 1 miljard.

Bukele verklaarde dat BitcoinCity digitaal en technologisch onderwijs zal aanbieden en dat de stad toegang zal hebben tot geothermische energie en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer. Het project ziet al de betrokkenheid van enkele prominente crypto bedrijven, zoals Bitfinex, Blockstream en anderen.

The post El Salvador gebruikt de prijsdaling om nog 150 BTC te kopen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*