Crypto-Prijzen.nl

El-Erian zegt dat hij BTC heeft gekocht maar te vroeg heeft verkocht

El-Erian zegt dat hij BTC heeft gekocht maar te vroeg heeft verkocht

Mohamed El-Erian, een gerenommeerd econoom en Chief Economic Advisor bij Allianz, heeft bekendgemaakt dat hij een paar jaar geleden Bitcoin (BTC/USD) heeft gekocht. El-Erian onthulde dit nieuws eerder vandaag tijdens een interview en zei dat hij zijn BTC bezit te vroeg had verkocht vanwege gedragsfouten. Hoewel hij niet bekendmaakte hoeveel BTC hij kocht, zei El-Erian dat hij tijdens de crypto winter van 2018 zijn tenen in BTC had ondergedompeld.

In het interview zei de beroemde econoom dat hij zich gedwongen voelde om BTC te kopen nadat het was gedaald van ongeveer $ 19.000 (£ 14.113,29) naar $ 3.000 (£ 2.227,78). Vervolgens hield hij zijn BTC vast tot eind 2020, toen de vlaggenschip cryptocurrency opnieuw het niveau van $ 19.000 (£ 14.113,29) bereikte. Nadat hij zijn munten had verkocht, bleef BTC stijgen en bereikte in april 2021 voor het eerst $ 60.000 (£ 44.555,70).

Hoewel BTC opnieuw crashte waardoor het opnieuw het niveau van $ 28.000 (£ 20.792,66) bereikte, steeg het opnieuw vanwege inflatievrees en de notering van de ProShares BTC-futures ETF (BITO) op NYSE. Als gevolg hiervan schoot de leidende cryptovaluta door kapitalisatie omhoog om op 10 november een nieuwe ATH in te stellen op $ 68.789,63 (£ 51.082.84).

Door de volatiliteit van digitale activa stortte BTC opnieuw in. Op het moment van schrijven verandert de munt van eigenaar voor $ 60.594,48 (£ 44.997,16) na een verlies van 7,72% in de afgelopen 24 uur.

El-Erian wil weer investeren in BTC

Nadat hij zijn BTC aandelen voortijdig heeft verkocht, wil El-Erian opnieuw de markt betreden. Hij wil echter alleen onder bepaalde voorwaarden beleggen. Volgens hem zijn er drie klassen voor beleggers op de BTC markt.

Dit zijn fundamentalisten, professionele beleggers en speculanten. Hij is van mening dat beleggers in de eerste twee categorieën op de lange termijn helpen een sterke BTC markt op te bouwen.

De econoom merkte verder op dat hij pas zou overwegen om weer in BTC te investeren nadat de markt speculanten van zich afschudde.

El-Erian legt uit waarom hij zich alleen op een markt wil inkopen met fundamentalisten en professionele investeerders:

Deze andere twee niveaus zijn behoorlijk solide in termen van ondersteuning van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het belangrijkste hier is de onderliggende technologie en het model. En die twee dingen zullen de komende periode van grote invloed zijn.

De econoom voegde eraan toe dat BTC een ontwrichtende kracht is in de financiële sector. Hij gelooft echter niet dat het een wereldwijde valuta kan worden of de Amerikaanse dollar kan verslaan. Nu meer reguliere investeerders geld in BTC injecteren, zegt El-Erian dat de crypto ruimte binnenkort zal gaan samenwerken met financiële waakhonden om regelgevende tegenwind te voorkomen.

The post El-Erian zegt dat hij BTC heeft gekocht maar te vroeg heeft verkocht appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*