Crypto-Prijzen.nl

Eerste Europese metaverse ETF op de London Stock Exchange

Eerste Europese metaverse ETF op de London Stock Exchange

Het eerste metaverse exchange traded fund (ETF) in Europa is genoteerd aan de London Stock Exchange. De ETF zal beschikbaar zijn voor beleggers in heel Europa en zal worden verhandeld onder de ticker METR.

Eerste Europese metaverse ETF

De METR ETF zal Europese investeerders toegang geven tot investeringen in de bloeiende metaverse sector. Deze ETF volgt de Solactive ETC Group Global Metaverse Index. Solactive maakt aangepaste indexen met behulp van gerenommeerde rekenmachines en kunstmatige intelligentie (AI).

Degenen die in deze ETF beleggen, krijgen blootstelling aan de metaverse. Het zal blootstelling bieden aan bedrijven die zich bezighouden met online gaming, videostreaming, 3D-graphics, VR/AR, chips, blockchain technologieën, cloudservices, enz.

De ETC groep achter deze ETF had eerder een andere ETF gelanceerd onder de ticker, KOIN. De ETF biedt ook blootstelling aan digitale activa en blockchain bedrijven. ETC en HANetf hebben eerder samengewerkt om ETF’s voor cryptocurrency te lanceren die volledig worden ondersteund door cryptocurrencies.

De oprichter van ETC Group, Bradley Duke, gaf commentaar op de ontwikkeling door te zeggen:

De metaverse was moeilijk voor investeerders om te vermijden. IT is van een obscuur, theoretisch idee geëvolueerd naar verschillende beschrijvingen van alles, van de evolutie van virtual reality tot de volgende iteratie van internet. Onze ETF stelt beleggers in staat blootstelling te krijgen aan deze opwindende investeringsmogelijkheid.

Groei van de metaverse

De metaverse heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt. Tot nu toe heeft deze sector voor miljarden dollars aan investeringen aangetrokken. Enkele van de toonaangevende financiële instellingen in de VS, waaronder Morgan Stanley en Goldman Sachs, schatten dat de metaverse de komende jaren een waarde van een biljoen dollar zou kunnen bereiken.

De metaverse lokt ook strategische partnerschappen tussen financiële instellingen en blockchain bedrijven die virtuele werelden bieden. JPMorgan heeft aangekondigd dat het de Onyx Lounge op Decentraland gaat lanceren. Dit laatste is een van de toonaangevende projecten op de metaverse.

Onlangs kondigde HSBC aan samen te werken met The Sandbox om virtuele educatieve diensten te lanceren. De Sandbox zal dit educatieve platform voor HSBC hosten, waarmee het de tweede toonaangevende financiële instelling is die werkt in diensten aan de metaverse.

Het bericht Eerste Europese metaverse ETF op de London Stock Exchange verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*