Crypto-Prijzen.nl

Eerste dApp op Cardano (ADA) kampt minuten na lancering met grote congestieproblemen

Eerste dApp op Cardano (ADA) kampt minuten na lancering met grote congestieproblemen

De langverwachte lancering van de eerste gedecentraliseerde applicatie (DApp) op Cardano (ADA/USD) vond uiteindelijk plaats op 20 januari. De lancering verliep echter niet soepel, met gebruikers die mislukte transacties op het Cardano netwerk meldden.

SundaeSwap was een belangrijke mijlpaal voor Cardano sinds het netwerk slimme contracten lanceerde na de Alonzo hardfork upgrade.

SundaeSwap wordt gelanceerd op Cardano

Vier maanden sinds de introductie van slimme contracten bij Cardano, ging de eerste DApp op het netwerk, SundaeSwap, live. De DApp is op 20 januari gelanceerd door middel van private en publieke tests.

SundaeSwap is een gedecentraliseerde beurs (DEX) waarmee gebruikers tokens kunnen verhandelen, inzetten en uitlenen. De DEX brengt lage kosten in rekening en biedt rendement aan liquiditeitsverschaffers die tokens op het platform storten.

Ondanks dat het een van de oudste blockchain netwerken in de branche is, werd het slimme contract van Cardano in september 2021 gelanceerd, wat een grote ommekeer betekende.

Gebruikers melden mislukte transacties

Vóór de lancering van het SundaeSwap mainnet had het team aangekondigd dat er waarschijnlijk congestie zou optreden, afhankelijk van het transactievolume.

In een blogpost die vóór de lancering werd gepubliceerd, had het team gezegd: “Om zo transparant mogelijk te zijn, willen we jullie allemaal informeren dat hoewel orders dagen kunnen duren om te verwerken, de orders van iedereen eerlijk en in de volgorde zullen worden verwerkt ontvangen en uitgevoerd.”

Trouw aan deze aankondiging, uitten gebruikers die graag transacties wilden doen op de DEX amper vijf minuten na de lancering hun frustraties. Gebruikers meldden fouten en mislukte transacties veroorzaakt door netwerkcongestie. De kwestie werd bevestigd door de CEO van SundaeSwap, Mateen Motavaf.

Vanwege het toenemende aantal problemen dat door gebruikers werd gemeld, hield SundaeSwap een AMA sessie op Twitter. Een van de gebruikers vroeg zich af of de upgrade van de Cardano node de verwerkingstijd van transacties op SundaeSwap zou beïnvloeden.

De CTO van het platform, Matt Ho, merkte op dat deze upgrade de transactiedoorvoer met meer dan twee keer zal verhogen. Een andere gebruiker wees op een transactie die op SundaeSwap was voltooid voordat deze op de website werd gelanceerd. Als reactie merkte Ho op: “Er waren zoveel dingen om mee om te gaan, we geloofden misschien niet, tot onze naïviteit, dat iemand van tevoren een transactie met de hand zou hebben geconstrueerd.”

La notizia Eerste dApp op Cardano (ADA) kampt minuten na lancering met grote congestieproblemen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*