Crypto-Prijzen.nl

Eerste Australische neobank werkt samen met BTC Markets

Eerste Australische neobank werkt samen met BTC Markets

Volt, de eerste directe Australische bank die uitsluitend online opereert, is een samenwerking aangegaan met digitale valuta beurs BTC Markets (BTCM) om laatstgenoemde en haar klanten verbeterde stabiliteit, betrouwbaarheid en snelheid van investeringen in digitale activa te bieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door het banking-as-a-service (BaaS) platform van Volt. In eerste instantie zal BTCM geïntegreerde bankmogelijkheden krijgen door toegang te krijgen tot een zakelijke cashmanagementaccount met betalingsautomatisering en meldingen in realtime.

BTCM klanten om hun eigen Volt accounts te gebruiken

In plaats van stortingen te doen op BTCM trustaccounts, zullen de gebruikers van de beurs hun eigen Volt accounts hebben, geïntegreerd in de BTCM omgeving. Onder de Financial Claims Scheme is het maximale beschermde depositobedrag $ 250.000 per rekeninghouder.

Andrew Clouston, Chief Customer & Partnerships Officer van Volt, zei:

“We zijn verheugd om samen te werken met een andere Australische fintech-pionier van eigen bodem. BTC Markets was een van de eersten en blijft een van de grootste en meest vertrouwde digitale valuta beurzen in Australië. Deze samenwerking stelt BTCM in staat om in de voorhoede van een snelgroeiende industrie te blijven. We zijn vooral geïnteresseerd in het feit dat digitale valuta de afgelopen jaren in populariteit, geloofwaardigheid en veiligheid zijn gegroeid. We zijn van mening dat BTC Markets en Volt klaar zijn om veilige banktoegang te bieden om Australiërs te ondersteunen die willen handelen in digitale activa.”

Innovatie en toegang tot bankoplossingen bieden

De neobank wijst erop dat deze samenwerking aantoont dat BaaS de concurrentie op de bankmarkt in Australië kan vergroten en nieuwigheid en toegang tot bankoplossingen voor fintechs en hun klanten kan bieden. Dit soort partnerschap schept een precedent in Australië, in de nasleep van een recent onderzoek van de Senaat, waarin conventionele banken werden beschuldigd van het weigeren van basisbankdiensten voor cryptocurrency exploitanten.

Caroline Bowler, CEO van BTCM, zei:

“Dankzij deze samenwerking kan BTC Markets zijn klanten nog meer snelheid, stabiliteit en vertrouwen bieden bij het overboeken van geld. Doordat onze klanten bijna onmiddellijk toegang krijgen tot Australische dollars voor transacties via native en geïntegreerde bankoplossingen, zoals bankrekeningen, zal de snelheid toenemen. Er zal meer stabiliteit ontstaan door deze unieke relatie tussen een bank en een cryptobeurs in Australië.”

Volgens BTCM gegevens bezat 13% van de Australiërs cryptocurrencies tegen februari 2021. De 325.000 Australische klanten van de beurs hebben tot nu toe het equivalent van $ 17,1 miljard aan digitale activa verhandeld.

The post Eerste Australische neobank werkt samen met BTC Markets appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*