Crypto-Prijzen.nl

Een veroordeelde drugsdealer krijgt $1,5 miljoen in Bitcoin (BTC)

Een veroordeelde drugsdealer krijgt $1,5 miljoen in Bitcoin (BTC)

Al zo lang als het bestaat, ziet de crypto industrie ongewone en vreemde ontwikkelingen die moeilijk uit te leggen zijn. Een van de meest recente voorbeelden hiervan is dat de Zweedse regering ongeveer $ 1,5 miljoen in Bitcoin betaalt aan een veroordeelde en gevangengenomen drugsdealer.

Hoe is het gebeurd?

Kortom, twee jaar geleden werd een man door een Zweedse rechtbank veroordeeld voor het illegaal verdienen van 36 BTC. De man werd betrapt op het online verkopen van drugs en het accepteren van Bitcoin betalingen in ruil. De officier van justitie, Tove Kullberg, heeft echter besloten om de equivalente waarde van Bitcoin in fiat-valuta te gebruiken om haar zaak tegen de drugsdealer in te dienen. Dit was een fout die er uiteindelijk toe leidde dat de rechtbank bij zijn vrijlating $ 1,5 miljoen aan de drugsdealer moest betalen.

Vanwege het feit dat de prijs van Bitcoin 2 jaar geleden veel, veel lager was dan nu, bedroeg de inkomsten van de man uit drugshandel ongeveer $ 100.000, of 1,3 miljoen Zweedse kronen. De rechtbank oordeelde dat dit het bedrag is dat van de drugsdealer moet worden afgehouden als vergoeding voor zijn criminele activiteiten.

Maar na verloop van tijd schoot de prijs van Bitcoin omhoog en zijn cryptovoorraad groeide tot een enorme omvang. Dus toen de Zweedse handhavingsautoriteit de taak kreeg om de Bitcoins van de drugsdealer te veilen, hoefden ze maar 3 BTC te verkopen om de $ 100.000 te krijgen die de man moest betalen.

Dat laat hem nu 33 van de oorspronkelijke 36 BTC over, die momenteel $ 1,5 miljoen waard is, en dit bedrag moet wettig worden teruggegeven aan de eigenaar.

Cryptocurrencies blijven juridische autoriteiten uitdagen

Kullberg gaf commentaar op haar beslissing om de rijkdom van de man in fiat te berekenen, in plaats van in BTC/USD, en noemde het in veel opzichten een ongelukkige keuze, die nu tot nogal onvoorziene gevolgen heeft geleid. Ze wees erop dat de les die moet worden geleerd, is dat de autoriteiten, wanneer ze worden geconfronteerd met de misdaad met crypto, de waarde in crypto moeten houden, in plaats van deze om te zetten in de huidige waarde van die munt in fiat.

Bovendien, aangezien cryptocurrencies waarschijnlijk nog breder zullen worden toegepast, moeten vervolgingsautoriteiten investeren in het meer in detail opleiden van hun personeel in de sector, waardoor ze de kennis en tools krijgen om dit soort gevallen in de toekomst aan te pakken.

The post Een veroordeelde drugsdealer krijgt $1,5 miljoen in Bitcoin (BTC) appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*