Crypto-Prijzen.nl

Een blockchain startup uit Pakistan haalt bijna $38 miljoen op

Een blockchain startup uit Pakistan haalt bijna $38 miljoen op

Pakistan heeft een aanzienlijke toename van de belangstelling gezien voor een onlangs gelanceerde blockchain aangedreven B2B marktplaats genaamd Bazaar Technologies. De recente Series A financieringsronde van de blockchain startup slaagde erin om ongeveer $ 30 miljoen binnen te halen en werd de grootste financieringsronde in de geschiedenis van het land.

Het bedrijf kondigde de sluiting van de verhoging pas gisteren, 24 augustus, aan en onthulde er onderweg een paar details over. De financieringsronde werd bijvoorbeeld geleid door het in Silicon Valley gevestigde bedrijf Defy Partners, naast het in Singapore gevestigde Wavemaker Partners.

Natuurlijk hebben tientallen anderen ook deelgenomen, zij het in een wat kleinere hoedanigheid. Enkele van de bekendere namen zijn LinkedIn, Endeavour en het in Japan gevestigde Saison Capital. Er waren ook enkele bestaande investeerders, zoals Alter Global en Indus Valley Capital.

De meest succesvolle blockchain startup in Pakistan

Volgens het rapport van Bazaar is het bedrijf een toonaangevend B2B marktplatform voor kleine Pakistaanse handelaren. Het bedient momenteel meer dan 750.000 kleine bedrijven in 400 verschillende steden en dorpen. De meeste hiervan zijn de zogenaamde mom-and-pop supermarkten, die in het land “kiryana” worden genoemd. Deze bedrijven hebben het platform zeer nuttig gevonden voor het kopen van voorraad van verschillende leveranciers.

Deze laatste financieringsronde heeft de totale financiering van het bedrijf aanzienlijk verhoogd, die momenteel bijna $ 38 miljoen bedraagt, met een exact cijfer van $ 37,8 miljoen. Eerder slaagde het bedrijf erin om in januari 2021 $ 6,5 miljoen op te halen, en daarvoor haalde het $ 1,3 miljoen op in juni 2020, tijdens een pre-seed ronde.

Het bedrijf heeft het succes van de financieringsrondes waarschijnlijk, althans in zekere zin, te danken aan de maatregelen van de Pakistaanse regering om meer toegeeflijke regelgeving te ontwikkelen voor de digitale valutasector. De SEC van het land publiceerde afgelopen november een consultatiedocument, waarin het veel van de voordelen beschrijft die cryptocurrency activa en tokenisatie kunnen bieden aan bedrijven en individuen.

Het document dient als een vrij goed voorbeeld van hoe lokale regelgeving zou moeten worden ontwikkeld, en velen zouden waarschijnlijk baat hebben bij het bestuderen van de structuur ervan. Een van de provincies van het land, Khyber Pakhtunkhwa, heeft eerder dit jaar, in maart, zelfs plannen onthuld om twee door waterkracht aangedreven cryptocurrency mijnbouwbedrijven te hosten.

The post Een blockchain startup uit Pakistan haalt bijna $38 miljoen op appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*