Crypto-Prijzen.nl

Edward Snowden zegt dat crypto een “evoluerende bedreiging” was voor regeringen

Edward Snowden zegt dat crypto een “evoluerende bedreiging” was voor regeringen

Edward Snowden, een bekende klokkenluider, verklaarde dat regeringen crypto als een “evoluerende bedreiging” beschouwden. Hij merkte op dat regeringen werden bedreigd door mensen die de traditionele instrumenten voor een privaat financieel systeem verlieten.

Snowden bekritiseert het Amerikaanse financiële systeem

“Ik denk dat regeringen een evoluerende bedreiging voor traditionele instrumenten waar ze aan gewend zijn geraakt terecht zien, in termen van het vermogen om regulering op te leggen aan het privéleven en waarschijnlijk ook aan de privéhandel”, zei Snowden.

Snowden zei verder dat het Amerikaanse financiële systeem invasief was. Hij bekritiseerde de know-your-customer (KYC) en anti-witwasstrategieën (AML) die nodig zijn voor het afhandelen van financiële transacties.

Hij prees verder Bitcoin (BTC/USD) en de blockchain technologie die werkt via een openbaar grootboek, waarbij hij opmerkt dat het geldsysteem net zo openbaar was als transacties die via het blockchain netwerk worden gedaan.

“Als je bedenkt dat Bitcoin een openbaar grootboek heeft, nou, zodra een dollar het banksysteem binnenkomt, is er een privégrootboek dat beschikbaar is voor de mensen die financieel toezicht uitoefenen. Dus het is eigenlijk gewoon privé voor het publiek, maar het is openbaar voor de prominenten, zullen we maar zeggen, ‘zei hij.

De VS heeft onlangs een uitvoeringsbevel op digitale activa uitgebracht, ondertekend door de Amerikaanse president Joe Biden. Het uitvoeringsbesluit had betrekking op het regelgevingskader voor digitale activa en zei dat deze activa moesten worden gecontroleerd om investeerders te beschermen. IT nodigde federale agentschappen uit om samen te werken om de nodige regelgeving te ontwikkelen. In het uitvoeringsbesluit werd ook gekeken hoe de VS een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) zou kunnen ontwikkelen.

Snowden is ook kritisch over crypto

Snowden was ook sceptisch over Bitcoin en andere cryptocurrencies. In 2021 woonde hij de Ethereal Summit bij. Hij zei dat Bitcoin “privé door ontwerp” moest zijn om andere cryptocurrencies te beschermen tegen het harde optreden van wetshandhavingsinstanties.

Hij heeft ook Ethereum aangevallen en gezegd dat het ook “lijdt aan hetzelfde soort privacyproblemen als Bitcoin”. Hij heeft echter nog steeds geprezen door Bitcoin blockchain en zegt dat het het speelveld gelijk heeft gemaakt. Hij merkte op dat hoewel blockchain technologie niet helemaal privé was, geen van zijn zorgen hem ervan had weerhouden de kracht van cryptocurrencies en gedecentraliseerde grootboektechnologie op te merken.

Het bericht Edward Snowden zegt dat crypto een “evoluerende bedreiging” was voor regeringen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*