Crypto-Prijzen.nl

Econoom Steve Hanke zegt dat BTC adoptie een nachtmerrie is voor El Salvador

Econoom Steve Hanke zegt dat BTC adoptie een nachtmerrie is voor El Salvador

Steve Hanke, een gerenommeerd econoom en een vocale Bitcoin (BTC/USD) en cryptocriticus, beweert dat de acceptatie van BTC lastig is geweest voor El Salvador, dat onlangs het digitale activum als wettig betaalmiddel omarmde. Hij deelde zijn gevoelens eerder vandaag via een tweet, waarin hij zei dat het Midden-Amerikaanse land moeite heeft om BTC betalingen op te nemen in zijn economie en financiële systeem.

Hanke ondersteunde zijn beweringen met een grafiek, die aangaf dat de obligaties van El Salvador al meer dan een maand schommelen.

Hanke vergelijkt BTC met een onvriendelijke hond

Hanke volgde zijn tweet zondag op de met een andere tweet, waarin de econoom zei dat BTC een speculatief bezit is en dat de prijzen altijd een achtbaanrit zijn. Volgens hem moet iedereen die in BTC wil investeren zich schrap zetten voor de volatiliteit. Hanke deelde ook een tweet van een hond genaamd Bitcoin, die meestal niet vriendelijk is.

Zoals de norm is, kwamen crypto enthousiastelingen naar voren om de mening van Hanke uit te dagen, waarbij Adam Black, de oprichter en CEO van Blockstream, zei:

Black voegde eraan toe dat BTC meer wiskundige zekerheid biedt in vergelijking met fiat-valuta’s die vatbaar zijn voor moreel risico, politieke inmenging en verlaging.

Walvissen blijven BTC verzamelen

Ondanks critici zoals Hanke die BTC voortdurend bashen, zijn enthousiastelingen onaangedaan en hebben ze in plaats daarvan meer van de vlaggenschip cryptocurrency verzameld.

Volgens Santiment, een crypto-analysebedrijf, hebben walvisaccounts de afgelopen twee weken 85.700 BTC gekocht. Als gevolg hiervan hebben walvissen nu 21,3% van de voorraad van BTC in handen. Het bedrijf voegde eraan toe dat dit het hoogste percentage is dat ze ooit in hun bezit hebben gehad.

BTC neigt ook naar een hogere trend, waarbij de munt gisteren het weerstandsniveau van $56.000,00 (£41.101,48) passeerde. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op $ 56.419,98 (£ 41.409.73) na een winst van 2,45% in de afgelopen 24 uur en 18,62% in zeven dagen. Deze winsten hebben BTC nog dichter bij zijn 14 april all-time high (ATH) van $64.863,10 (£47.609.19) gebracht.

The post Econoom Steve Hanke zegt dat BTC adoptie een nachtmerrie is voor El Salvador appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*