Crypto-Prijzen.nl

E-commerce gigant Rakuten lanceert een NFT marktplaats

E-commerce gigant Rakuten lanceert een NFT marktplaats

Rakuten Wallet now lets users convert loyalty points to digital assets

Rakuten, een toonaangevend e-commerce platform, lanceert een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s). De NFT marktplaats van Rakuten zal bekend staan als Rakuten NFT.

De zet van Rakuten komt te midden van een grote hausse in de NFT sector. Toen de NFT handelsvolumes vorig jaar explodeerden, onthulde Rakuten zijn plannen om zich in de sector te wagen met een eigen NFT marktplaats.

Rakuten onthult een NFT marktplaats

Rakuten zegt dat deze NFT marktplaats een platform zal zijn waarmee eigenaren van intellectueel eigendom hun eigen websites kunnen lanceren die worden gebruikt om NFT’s uit te geven en te verkopen. Op de marktplaats kunnen gebruikers NFT’s kopen via peer-to-peer. Sommige van de beschikbare items variëren van muziek, anime, sport en entertainment.

Rakuten NFT zal ook een uniek platform hebben waarmee IP houders hun eigen website kunnen ontwikkelen om NFT’s uit te geven en te verkopen. Een Rakuten ID is nodig om aankopen te doen en gebruikers zullen Rakuten punten verdienen en uitgeven. De koper kan zijn aankopen toevoegen aan een collectie op de webpagina van de koper, en deze weer te koop aanbieden.

P2P uitgifte en verkoop van NFT’s zal beschikbaar zijn in 2023 of de volgende jaren. De functie ondersteunt Japanse gebruikers en andere gebruikers wereldwijd. Het zal ook de ontwikkeling van NFT’s wereldwijd stimuleren. Andere verwachte functies zijn onder meer het ondersteunen van aanvullende betaalmethoden.

De Japanse markt aanboren

Japan heeft het potentieel om een van de grootste NFT markten te worden vanwege de populariteit van de popcultuur met functies zoals anime en manga. Met een bevolking van meer dan 126 miljoen mensen geloven velen dat Japan de acceptatie van NFT’s kan stimuleren.

Vorig jaar groeide de wereldwijde NFT markt aanzienlijk, en met de stijgende handelsvolumes en adoptieniveaus begonnen toonaangevende merken interesse te krijgen in het gebied. De waardering van de NFT markt blijft groeien en de NFT interesse in Japan is toegenomen. Afgelopen maart lanceerde Coincheck, een lokaal cryptocurrency handelsplatform, zijn NFT marktplaats. Het land heeft ook enkele lokale crypto supporters, zoals Mai Fujimoto, ook bekend als “Miss Bitcoin”, die samenwerkte met Enjin voor een NFT liefdadigheidsprogramma in Japan.

Het bericht E-commerce gigant Rakuten lanceert een NFT marktplaats verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*