Crypto-Prijzen.nl

Dr. Eswar Prasad zegt dat de erfenis van BTC blockchain technologie zal zijn

Dr. Eswar Prasad zegt dat de erfenis van BTC blockchain technologie zal zijn

Dr. Eswar Prasad, hoogleraar handelsbeleid aan de Cornell University, gelooft dat Bitcoin (BTC/USD) kan verdwijnen. Hij beweert echter dat de onderliggende technologie, de blockchain, de ware erfenis van de cryptocurrency zal blijven. Hij deelde zijn gevoelens eerder vandaag tijdens een interview.

In het interview zei Prasad dat de blockchain fundamenteel transformerend is voor het financiële systeem. Hij gelooft dat de technologie dagelijkse transacties zoals het kopen van huizen en voertuigen kan verbeteren. Prasad legde uit waarom hij geen BTC fan is en zei dat het digitale activum de blockchain inefficiënt gebruikt.

Volgens hem gebruikt de vlaggenschip cryptocurrency een transactie validatiemechanisme dat zijn tol eist van het milieu. Hij wees er ook op dat het BTC netwerk niet schaalbaar is. Vanwege deze eigenschappen zegt hij dat BTC misschien niet veel langer meegaat.

Hoewel hij een BTC scepticus is, zei Prasad, die ook de auteur is van The Future of Money: How the Digital Revolution is Transforming Currencies and Finance, dat andere crypto’s de blockchain effectiever gebruiken. Hoewel hij geen specifieke munten noemde, zei hij dat de belofte van gedecentraliseerde financiën (DeFi) met behulp van de blockchain reëel is.

Beleggers moeten zich concentreren op de fundamentele waardeproposities van crypto’s

Prasad merkte verder op dat beleggers ernaar moeten streven de fundamentele waardepropositie van activa te vinden. Hij voegde eraan toe dat BTC niet goed dienst doet als ruilmiddel. Daarom gelooft de professor van Cornell University dat het geen enkele fundamentele waarde heeft, afgezien van wat investeerders denken dat het heeft. Hij beweert echter dat BTC een element van valutaconcurrentie heeft veroorzaakt.

Volgens Prasad leidde de populariteit van BTC tot de opkomst van stablecoins, wat een effectievere manier zou kunnen zijn om transacties naadloos af te ronden. Op hun beurt hebben stablecoins centrale banken ertoe aangezet om de uitgifte van digitale versies van hun nationale valuta te overwegen.

Hij voegde eraan toe dat deze ontwikkeling veel voordelen heeft, aangezien centrale banken een extra betalingsoptie zouden aanbieden met lage kosten en hoge toegankelijkheid. Door dit te doen, zegt Prasad dat centrale banken de capaciteit hebben om financiële inclusie en stabiliteit te vergroten.

In antwoord op de vraag of centrale banken onafhankelijke concurrentie met betrekking tot het gebruik van digitale valuta zouden toestaan, zei Prasad dat concurrentie vanuit economisch oogpunt een goede zaak is. Hij voegde eraan toe dat een splitsing van de rollen van geld waarschijnlijk is. De professor aan de Cornell University concludeerde dat valuta’s van centrale banken dominant zouden blijven als waardeopslag.

Dit nieuws komt terwijl BTC zijn verliezen in het weekend blijft herstellen. Op het moment van schrijven is BTC de afgelopen 24 uur met 2,78% gestegen om van eigenaar te wisselen voor $ 50.429,45.

The post Dr. Eswar Prasad zegt dat de erfenis van BTC blockchain technologie zal zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*