Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin wint 5,30% omdat het de meest gekochte cryptovaluta is door whales

Dogecoin wint 5,30% omdat het de meest gekochte cryptovaluta is door whales

Dogecoin (DOGE/USD) heeft een herstel doorgemaakt dat samenviel met het herstel in de bredere cryptocurrency markt. De meme munt bevindt zich momenteel in een bullish rally en is de afgelopen 24 uur met ongeveer 7% gestegen, waardoor het een deel van de gemaakte verliezen heeft goedgemaakt.

Dogecoin is momenteel de grootste meme-munt, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 20,4 miljard. De meme-munt kwam in de schijnwerpers nadat hij was goedgekeurd door de CEO van Tesla, Elon Musk.

Dogecoin is de favoriet onder whales

Op het moment van schrijven handelde Dogecoin rond de $ 0,154. Een recente tweet van WhaleStats merkte op dat Dogecoin zijn positie heeft heroverd in de top tien van cryptocurrencies die zijn gekocht door walvisadressen.

“@dogecoin terug in top 10 gekochte tokens van 1000 grootste BSC portfolios”, luidt de tweet van WhaleStats.

Dogecoin heeft de afgelopen maand een toename in transactieactiviteit geregistreerd. Dogecoin walvissen hebben tussen december en januari meer transacties uitgevoerd in de meme munt. Op 11 januari hebben whale adressen 407,4 miljoen Dogecoin overgedragen, inclusief de Robinhood app portemonnee.

Andere meme munten presteren niet goed

De hype rond meme munten is de afgelopen maanden aanzienlijk afgenomen. Geen van de meme munten behoort tot de top tien van grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Hoewel Dogecoin heeft geprobeerd een bull run te maken, is het nog steeds ongeveer 79% verwijderd van zijn hoogste punt ooit.

Aan de andere kant heeft Shiba Inu ook een opmerkelijke daling laten zien. De op een na grootste meme munt is momenteel rangschikking als de 14e grootste cryptogeld met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 15,7 miljard. SHIB maakte een grote bullish rally in oktober en bereikte een recordhoogte. Sindsdien is de cryptocurrency echter met ongeveer 66,8% gedaald.

De andere populaire meme munt is Floki Inu (FLOKI/USD), en deze heeft, net als de rest van de markt, een opmerkelijke neerwaartse trend doorgemaakt. De meme-munt ligt 79% onder zijn recordhoogte. Bovendien neemt de hype die het aanvankelijk creëerde door zijn rigoureuze antiek op de markt, ook af.

Meme munten halen meestal het grootste deel van hun winst uit de hype in de markt. Deze hype neemt meestal toe wanneer de bredere cryptomarkt een bullish rally doormaakt, en momenteel moet de markt zich nog sterk herstellen. De prijsactie die op korte termijn door deze meme munten zou kunnen worden gemaakt, is onzeker, maar als kopers terug op de markt komen, kan er winst worden behaald in de richting van een ATH.

The post Dogecoin wint 5,30% omdat het de meest gekochte cryptovaluta is door whales appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*