Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin prijsvoorspelling: de dip kopen of de rip verkopen?

Dogecoin prijsvoorspelling: de dip kopen of de rip verkopen?

De prijs van Dogecoin (DOGE/USD) daalde voor de derde achtereenvolgende dag toen het algehele crypto universum crashte. De munt daalde tot $ 0,1650, het laagste niveau sinds 22 juni. Het heeft een marktwaarde van meer dan $ 21 miljard, waarmee het de achtste grootste cryptocurrency ter wereld is.

De uitverkoop van DOGE neemt toe

Dogecoin, de cryptocurrency die als grap is begonnen, staat de laatste tijd onder druk. Maanden nadat deze was gestegen naar een recordhoogte van $ 0,7395, is de munt met meer dan 77% gedaald. Deze daling viel samen met de algehele uitverkoop van cryptocurrencies. De totale marktkapitalisatie van alle munten die door CoinMarketCap worden gevolgd, is inderdaad gedaald van meer dan $ 2 biljoen naar meer dan $ 1,18 biljoen.

De zwakte van de Dogecoin prijs is ook vooral omdat het onlangs belangrijke katalysatoren miste. Op het hoogtepunt was Elon Musk een belangrijke drijvende kracht achter de munt. Tegenwoordig hebben zijn tweets en uitspraken over de munt nauwelijks invloed gehad op de prestaties van de munt. Een mooi voorbeeld is dat zijn tweet van zondag over de munt nauwelijks impact had.

Verder heeft DOGE het moeilijk vanwege het relatief lage volume sinds de vraag naar cryptocurrencies is afgenomen. In de afgelopen maanden is het totale volume van alle cryptocurrencies die worden verhandeld op sleutelbeurzen en makelaars zoals Robinhood met meer dan 50% gedaald.

De aanhoudende uitverkoop van Dogecoin en andere cryptocurrencies is voornamelijk te wijten aan de algemene angst voor het toenemende aantal COVID gevallen wereldwijd. Hoewel het tempo van vaccinaties is toegenomen, zijn er aanwijzingen dat veel mensen het virus nog steeds krijgen. Als gevolg hiervan hebben landen als Australië de lockdowns hervat. Anderen, zoals Frankrijk, zijn bezig met terugkerende avondklokken in belangrijke steden. Dit heeft op zijn beurt geleid tot een grote uitverkoop van belangrijke activa zoals aandelen.

Dogecoin prijsvoorspelling

Dogecoin price
Dogecoin koers

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek, zien we dat de Dogecoin prijs onlangs in een sterke uitverkoop is geweest. Als gevolg hiervan is het gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden van 200 en 50 dagen (MA). De munt handelt ook op een belangrijk ondersteuningsniveau, omdat hij verschillende keren eerder worstelde om onder de prijs te komen. Het heeft ook een mooie neerwaartse trend gevormd die in het zwart wordt weergegeven. Daarom zal de munt waarschijnlijk de bearish trend handhaven, aangezien handelaren zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op $ 0,100.

The post Dogecoin prijsvoorspelling: de dip kopen of de rip verkopen? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*