Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin oprichter is tegen spam-advertenties voor meme-munten

Dogecoin oprichter is tegen spam-advertenties voor meme-munten

De mede-oprichter van Dogecoin, Billy Markus, heeft geslagen tegen meme-munten. Dogecoin (DOGE/USD) is momenteel de grootste meme-munt op basis van marktkapitalisatie en heeft de afgelopen jaren overweldigende steun gekregen, onder meer van Tesla’s CEO, Elon Musk.

De maker van Dogecoin bekritiseert meme-munten

Markus lijkt geïrriteerd door de oplichters van meme-munten die zijn Twitter berichten overspoelen. Hij plaatste een reeks tweets gericht op deze spammers die meestal de vele meme-munten op de markt schuwen.

Markus sprak acht jaar geleden over de oprichting van Dogecoin. Hij zei dat Dogecoin werd opgericht als een echte meme die de spot dreef met ‘idiotische munten’. Hij voegde eraan toe dat de huidige meme-munten op de markt niet langer memes zijn.

De ontwikkelaar zei dat de huidige meme-munten die de cryptomarkt overspoelen, zijn ontwikkeld “door mensen die proberen rijk te worden van andere mensen die proberen rijk te worden”. Zijn doel verschoof naar de tokens die op Binance Smart Chain draaien. Volgens Markus hadden deze tokens “het internet in alle opzichten slechter gemaakt”.

Hij zei ook dat hij zich geen zorgen maakte of mensen met deze munten wilden gokken of niet. Hij adviseerde echter dat de spam-advertenties wegblijven van zijn Twitter thread.

Markus heeft meer dan een miljoen volgers op Twitter, en sommigen van hen steunden zijn opmerkingen over meme-munten. Een gebruiker merkte zelfs op dat deze spam-advertenties “misselijkmakend” waren.

Ondanks zijn afkeer van deze spam-advertenties, weerhield het de spammers er echter niet van om tweets te verspreiden. Er waren nog meer meme-munt advertenties, zelfs in de thread die de spammers aanviel.

De opkomst van Dogecoin

Dogecoin is ontwikkeld tijdens de beginjaren van de cryptocurrency markt om de spot te drijven met Bitcoin (BTC/USD). Zijn populariteit steeg in 2021 en het was de speerpunt van de meme-munt trend. Tijdens het eerste kwartaal van 2021 kwam Dogecoin op de lijst van de top tien van grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie.

De winst en populariteit van Dogecoin zijn toegeschreven aan de steun van populaire investeerders zoals Elon Musk en Mark Cuban. Op het moment van schrijven handelde Dogecoin op $ 0,12 na een daling van 9% in 24 uur.

Het bericht Dogecoin oprichter is tegen spam-advertenties voor meme-munten verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*