Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin kan binnenkort worden geaccepteerd door Starlink

Dogecoin kan binnenkort worden geaccepteerd door Starlink

Elon Musk, ’s werelds rijkste persoon, heeft laten doorschemeren dat een ander van zijn bedrijven, Starlink, binnenkort Dogecoin (DOGE/USD) zou accepteren. Musk blijft een groot voorstander van de meme-munt, ondanks dat hij ongeveer 80% onder zijn hoogste punt ooit ligt.

Musk heeft laten doorschemeren dat Starlink, een internetprovider, Dogecoin als betaalmiddel zou kunnen accepteren. Musk reageerde op een vraag van een lid van de Dogecoin community over wanneer zo’n zet zou worden gedaan, waarna Musk reageerde met een knipoog emoji.

Starlink is een bedrijf dat high-speed internet wil aanbieden aan klanten in gebieden waar een internetverbinding bijna onmogelijk is. Starlink heeft ongeveer 2000 functionele satellieten gelanceerd. Starlink services kosten ongeveer $ 99 per maand, terwijl de hardwarekit $ 499 kost.

Dogecoin is de favoriete cryptocurrency van Musk. SpaceX, een bedrijf waarvan Musk ook de CEO is, zou Dogecoin betalingen kunnen accepteren. SpaceX is al betrokken bij Dogecoin. Het ruimteverkenningsbedrijf heeft DOGE goedgekeurd voor de DOGE-1 maanmissie die in het eerste kwartaal van 2022 zal worden gelanceerd.

Musk’s Tesla is all-in gegaan met Dogecoin. Vorig jaar begon de fabrikant van elektrische auto’s met het accepteren van Bitcoin betalingen. Musk onthulde echter dat dit initiatief werd stopgezet vanwege de milieuproblemen rond het Bitcoin mijnproces. In een recente aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), onthulde Tesla dat het $ 2 miljard aan BTC holdings heeft.

Onlangs heeft Tesla aangekondigd dat sommige van zijn merchandise in aanmerking komen voor aankoop met Dogecoin, een beweging die de prijs van de meme-munt deed stijgen. Tegen het einde van vorige maand drong Musk er bij McDonald’s op aan om DOGE betalingen te accepteren. De fastfoodketen moet deze stap echter nog maken.

Dogecoin keert terug naar de top 10

Dogecoin presteerde niet goed, met zijn prijsactie die de bredere cryptocurrency markt repliceert. Ondanks deze trend is de meme-munt erin geslaagd dichter bij het terugwinnen van een positie in de top tien van cryptocurrencies te komen.

Op het moment van schrijven stond Dogecoin volgens CoinMarketCap op de 11e plaats qua marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie van Dogecoin ligt op $ 19,19 miljard, en het overtreft bijna $ 19,22 miljard van Avalanche.

La notizia Dogecoin kan binnenkort worden geaccepteerd door Starlink era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*