Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin en Shiba Inu gaan live op de Indiase beurs Unocoin

Dogecoin en Shiba Inu gaan live op de Indiase beurs Unocoin

Dogecoin (DOGE/USD) en Shiba Inu (SHIB/USD) waren de twee grootste memecoins in de crypto industrie, en hoewel DOGE jaren en jaren ouder is dan SHIB, schoot de populariteit van de jongere munt omhoog en werd het al snel de rivaal van de oudere munt. Sommigen zeggen zelfs dat SHIB de DOGE killer zou kunnen zijn, al valt dat nog te bezien.

Voorlopig zijn de twee relatief aan elkaar gewaagd, wat wordt bevestigd door het feit dat beide onlangs zijn genoteerd op de Indiase beurs Unocoin, volgens de aankondiging van het bedrijf van maandag.

Met de vermelding kunnen Unocoin gebruikers nu DOGE verhandelen tegen de Indiase roepie. SHIB daarentegen kreeg op dit moment geen fiat paar. Geïnteresseerde handelaren kunnen het echter kopen in ruil voor Tether, wat een go-to stablecoin is voor de meerderheid van de crypto industrie.

SHIB wordt steeds populairder in India

Als de grootste cryptobeurs in India, is Unocoin – dat helemaal in 2013 werd opgericht – uitgegroeid tot een soort Indiase Coinbase. Slechts twee maanden geleden, in oktober 2021, voegde het ondersteuning toe voor UPI transacties (Unified Payment Interface), waardoor gebruikers veel sneller dan ooit tevoren fiat valuta op het platform konden storten.

Hoewel SHIB niet gekoppeld is aan fiat valuta op het platform, valt niet te ontkennen dat de munt veel vooruitgang heeft geboekt op Indiase beurzen, vooral sinds oktober. De munt zag twee maanden geleden een enorme rally, net nadat hij werd genoteerd door ZebPay. Het werd ook in november geïntegreerd door de eerste crypto eenhoorn van India, CoinDCX.

Dat gezegd hebbende, staat het land op het punt zijn cryptowet openbaar te maken, op voorwaarde dat het groen licht krijgt van het vakbondskabinet. Hoewel aanvankelijk werd aangenomen dat alle particuliere munten door het wetsvoorstel zouden worden verboden, lijkt het erop dat het wetsvoorstel in werkelijkheid eenvoudig zou kunnen proberen de ontluikende activaklasse te reguleren, in plaats van het te verbieden. Degenen die de regels proberen te overtreden, zullen echter nog steeds strenge straffen krijgen, met boetes die oplopen tot $ 2,63 miljoen, of 200 miljoen INR. Anders dan dat, kunnen degenen die de regels overtreden ook worden geconfronteerd met een gevangenisstraf van anderhalf jaar.

The post Dogecoin en Shiba Inu gaan live op de Indiase beurs Unocoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*