Crypto-Prijzen.nl

Dogecoin (DOGE) daalt 20% te midden van bredere marktdip

Dogecoin (DOGE) daalt 20% te midden van bredere marktdip

De markt voor cryptocurrency bevindt zich momenteel in een grote recessie, waarbij de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met ongeveer 12,9% is gedaald. Op het moment van schrijven bedroeg de totale marktkapitalisatie $ 1,69 biljoen, volgens Coingecko.

Een van de munten die enorm hebben geleden na deze marktdip is Dogecoin (DOGE/USD). Dogecoin is de afgelopen 24 uur met ongeveer 20% gedaald om te beginnen met handelen op $ 0,122.

DOGE zakt naar laagste punt in 9 maanden

Dogecoin gaat door met zijn prijsrecessie, waarbij de meme-munt nu ongeveer 82,3% onder zijn hoogste punt ooit ligt. DOGE slaagde er niet in om te herstellen naar dit recordniveau dat in mei 2021 werd gecreëerd.

Gegevens van CoinGecko laten ook zien dat Dogecoin de afgelopen week met ongeveer 30% is gedaald, waarbij de dip een weerspiegeling is van wat er deze week op de bredere cryptocurrency-markt is gebeurd.

Vandaag daalde Dogecoin tot onder $ 0,12, het laagste niveau voor de munt sinds medio april vorig jaar. In april vorig jaar zat Dogecoin midden in een handelsrazernij na de goedkeuring van het token door Tesla’s CEO, Elon Musk.

Voor het begin van 2021 handelde DOGE onder een cent, maar later versnelde het tempo en op 8 mei 2021 had het een piek van $ 0,73. Nadat China later die maand cryptocurrencies verbood, begon DOGE echter aan zijn neerwaartse trend, en ondanks verschillende herstelbetalingen in de volgende maanden, is de meme-munt niet in de buurt gekomen van het herstellen van zijn ATH.

Sinds september vorig jaar heeft DOGE nooit meer verhandeld dan $ 0,30. In november slaagde het er zelfs niet in dit niveau te overtreffen toen de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie piekte op $ 3 biljoen na grote winsten.

Dogecoin heeft nog steeds ondersteuning

Ondanks de slechte prestaties van deze meme-munt in de afgelopen maanden, heeft hij de steun van Elon Musk, die de belangrijkste voorstander is, niet verloren. Bovendien hebben andere miljardairinvesteerders zoals Mark Cuban geïnvesteerd in het meme-token. Dogecoin is ook goedgekeurd als betaalmiddel, waarbij de meme-munt nu wordt gebruikt om betalingen voor Tesla merchandise te ondersteunen. Het is ook onderschreven door andere toonaangevende merken zoals AMC Entertainment en Dallas Mavericks.

La notizia Dogecoin (DOGE) daalt 20% te midden van bredere marktdip era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*